– Nå tør alle medlemmene våre å gå i dusjen

TRE NYE SANITÆRHUS: Leder av Solviks Venner, Robert Hovsdal, ser frem til innvielsen av det nye dusj- og toalettanlegget om noen få uker. Foto: Aina Moberg

TRE NYE SANITÆRHUS: Leder av Solviks Venner, Robert Hovsdal, ser frem til innvielsen av det nye dusj- og toalettanlegget om noen få uker. Foto: Aina Moberg

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Solvik camping åpner sesongen denne helgen, og nå gleder brukerne seg til å innvie et nytt toalett- og dusjanlegg 1. juni.

DEL

MALMØYA: – Dette er noe vi virkelig trenger, for det gamle vaske- og dusjrommet fra våren 1970 og toalettet som ble tatt i bruk i 1979, trengte sårt til utskiftning, sier Robert Hovsdal, nyvalgt leder av foreningen Solviks Venner.

Universelt utformet

Det er Eiendoms- og byfornyelsesetaten (EBY) som er ansvarlig for utbyggingen av anlegget, som består av tre hus og er plassert mellom kafébygget og det gamle toaletthuset.

LES OGSÅ: Nå blir det skikkelige doer på Hvervenbukta

Hovsdal forteller at det blir et dusj/vaskehus, et toaletthus og et handicaphus med dusj og toaletter.

– Dette vil øke trivselen for oss alle. Byggene er universelt utformet og har blant annet sklisikre gulv. De som ikke har tort å dusje, kan nå gjøre det, sier Hovsdal.

LES OGSÅ: En skam at det ikke er toaletter ved Ormsundkaia

Pusser opp «bowlingen»

Det er ikke bare nytt sanitæranlegg Solviks Venner kan glede seg over i år. Nylig fikk de 10.000 kroner av Nordstrand bydelsutvalg i frivillighetsmidler til å ruste opp det gamle forsamlingslokalet «bowlingen» bak kafeen.

– Det skal tilpasses medlemene våre og brukes til bingo, private arrangement og markeder. Vi starter med bruktmarked 13.-14.juni, sier Hovsdal.

Det blir forøvrig 17. mai-tog med fest og St.Hansfeiring med rømmegrøt for alle som vil feire dagene på Malmøya med Solviks Venner.

Nye ansikter i kafeen

Kafeen åpner 15. mai med nye folk bak disken etter at Kikkis kafé stengte i fjor høst.

– Vi har skrevet kontrakt med RPS Catering, og vi har spurt medlemmene hva de ønsker seg. Det blir fortsatt tradisjonell husmannskost og åpent alle dager fra klokken 10-18 til ut i august en gang.

– Kafeen, både ute og inne, er åpen for alle, både medlemmer, badegjester og de som går en tur rundt Malmøya. Lokalet leier vi også fortsatt ut, sier Robert Hovsdal til Nordstrands Blad.

LES OGSÅ:

Solveien-bommen flytter trafikken til andre småveier

Har solgt tusen hamburgere om dagen

Artikkeltags