Opplever Europa på sykkel

Nye beskjentskap: Amund Røsås (t.v) og Sveinung Pannberg (t.h) forteller at det er få som kjente hverandre fra før. Men etter to treningshelger er det mange som har blitt godt kjent med hverandre.

Nye beskjentskap: Amund Røsås (t.v) og Sveinung Pannberg (t.h) forteller at det er få som kjente hverandre fra før. Men etter to treningshelger er det mange som har blitt godt kjent med hverandre. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Torsdag 16. juli satte blant andre Amund Røsås fra Nordstrand og Sveinung Pannberg fra Oppsal seg på sykkelen i Oslo. Det endelige målet er Concordeplassen i Paris.

DEL

NORDSTRAND/OPPSAL/RÅDHUSPLASSEN: Det klappes, ropes og vinkes farvel til 85 smørblide syklister torsdag morgen på Rådhusplassen.

Gjengen, som består av kvinner og menn fra hele landet, legger ut på første etappe av turen som skal ende i Paris fredag 24. juli.

Utfordrer psyken

Røsås og Pannberg, begge medlemmer av IF Frøy, forteller at de har ganske mange mil i beina før de legger ut på den 1700 kilometer lange turen.

– Hvem som helst kan klare å sykle fra Oslo til Paris, men vi har fokusert på å kose oss på turen. Og da må man ha trent litt for å klare den mentale biten, sier Pannberg.

En annerledes ferie

Den første delen av turen er fra Oslo til Larvik. Derfra tar de båt til Hirsthals i Danmark. Videre sykler de gjennom Danmark, Tyskland, Nederland og Belgia, og over Ardennerfjellene.

– Jeg sykler for opplevelsens skyld. Og mestringsfølelsen etterpå av å ha gjort noe ikke alle andre gjør, sier Røsås.

Sveinung Pannberg er enig:

– Det å stå på Champs-Élysses og vite at vi har syklet hele veien kommer nok til å være høydepunktet ved turen, sier han.

Flere deltakere

– Vi ble inspirert av TV2-serie "Veien tilbake: Oslo/Paris" som gikk på TV i 2012. Da var det tidligere narkomane som syklet fra Oslo til Paris, så vi tenkte at det måtte være flere der ute som ønsket en slik utfordring, sier Tore Nyman, én av eierne i BikeEvents AS.

Sammen med danske Michael Andersen, den andre eieren i BikeEvents AS, arrangerer de den 9 dager lange turen. Første gangen det ble arrangert var i 2013. Da var det med 21 deltakere.

– I 2014 var det 50 deltakere, og i år er det rundt 100 personer med, inkludert et hjelpeapparat med 11 hjelpere og 5 følgebiler, forteller Nyman.

Saken fortsetter under bildet.

Sosialt: Tore Nyman forteller at han gleder seg mest til det sosiale på turen. Sykkelturen er ikke et ritt, men de skal fungere sammen som et lag hele veien. Foto: Andrine Davidsen.

Europa på sykkel

Nyman forteller at etappene ligger på rundt 200 kilometer om dagen. Det kan bli en utfordring, da det er en del som har pleid å slite litt etter hvert.

– Spesielt på dag 4 og 5 er det mange som kjenner på en vond kropp, sier han.

Tross vonde kropper er det opplevelsen av Europa på sykkel som er høydepunktet. Stemningen i gruppa forandrer seg i takt med klima og naturen på veien, forteller han.

Støttespillere og motivatorer

Når gruppa sykler inn til Paris fredag 24. juli er det mange familier som står klare for å ønske sine kjære velkommen.

– Vi har ofret mye familitetid for å trene oss opp til denne turen, sier Røsås som selv har en flere sykkelentusiaster i familien.

Pannberg forteller at samboeren hans ba han dra på turen.

– Hun vet at det er noe jeg har drømt om, selv om det vi gjør er ganske egoistisk, sier han.

Les også:

Ber Bymiljøetaten om en timeout fra terrengsykkelritt i Østmarka.

Norway Cup-sjef takker for seg etter 40 år.

Petter (19) adopterte seks små fluesnapperunger.

Les mer på noblad.no.

Artikkeltags