Gå til sidens hovedinnhold

Tordis fikk kronprinsparet til bords

Ringte Slottet selv

Artikkelen er over 6 år gammel

«Når de kommer må alle stå», lød beskjeden til frivillige og brukere av Manglerud eldresenter, som ble beæret med kongelig besøk tirsdag.

MANGLERUD: Tirsdag denne uken stod Manglerud gård treffsenter på hodet.

Hektisk aktivitet, nystrøkne plagg, omhyggelig friserte hoder, ordvekslinger om hvordan man hilser korrekt på såpass prominente gjester og en gedigen kake med teksten «velkommen» vitnet om en helt spesiell dag for de inviterte brukerne og frivillige ved eldresenteret.

– Forberedelsene har gått veldig bra, sier Nilsen til Nordstrands Blad et kvarters tid før kronprinsparet er ventet.

Det summer i lokalene.

– Samtlige frivillige har tørket støv, vasket gulv, pusset ovner og pyntet med blomster og flagg. Det har vært en fabelaktig interesse for å få dette til å klaffe, roser Nilsen.

INITIATIVTAGEREN: Frivillig Tordis Nilsen ved Manglerud Gård Treffsenter inviterte kronprinsparet til eldresenteret. FOTO: UNA OKSAVIK OLTEDAL

Les også: Kjendisprest fylte opp Manglerud gård

Ble forbanna

Da Oslo kommune i fjor skulle dele ut en pris til et eldresenter i Oslo, syntes frivillig Tordis Nilsen at den æren burde komme Manglerud gård treffsenter til del.

Hun forfattet et langt brev til kommunen hvor hun beskrev Manglerud gård treffsenter i meget rosende ordelag.

Så fikk hun vite at kommunen skulle dele ut prisen til et eldresenter på Bygdøy.

– Da ble jeg forbanna og ringte Slottet, forteller Nilsen.

Hun inviterte rett og slett kronprinsparet på besøk. Og like før jul i fjor fikk hun den hyggelige nyheten om at invitasjonen hennes var akseptert.

Holdt foredrag

Da kronprinsparet ankom tirsdag, ble de møtt og hilst av ordfører Fabian Stang og initiativtager Tordis Nilsen.

Inne i storstua fikk kronprinsparet en innføring i Manglerud gårds historie, og de fikk høre om de ulike aktivitetene ved senteret.

Kronprinsparet holdt selv et foredrag om deres engasjement i «Kronprinsparets fond», det ble fremført dikt og de kongelige ble overrakt en gave.

– Nå vil jeg presentere oss, ja egentlig har jeg svært mye å si. For hver og en i Bydel Østensjø har for oss svært stor verdi. På tvers av generasjoner, og på tvers av mang en kultur, vi samarbeider godt, og river ned hver eneste mur, startet styrer Heidi Karsrud Nordals tale til kronprinsparet, skrevet på rim.

– Det var veldig hyggelig at de ville komme, og det var veldig bra å høre at de har oppgaver og hjelper andre. Man må være villig til å hjelpe hverandre så alle får det bra, sa frivillig Ragnhild Gomsrud fra Manglerud til lokalavisen.

GOD HJELPER: Ragnhild Gomsrud fra Manglerud hjalp til med serveringen. FOTO: UNA OKSAVIK OLTEDAL

Les også: Imponerte Kronprinsen med låvefest

Takksigelser

– At kronprinsparet svarte så velvillig på min invitasjon setter jeg umåtelig stor pris på. Hjertelig takk for at dere kom. Jeg håper at dere kan huske Manglerud eldresenter, et ideelt sted for de gamle, og at dere vil gi dette tips til andre som ikke har det så bra: «Look to Manglerud», uttalte Tordis Nilsen i sin takketale.

92 frivillige sørger for 8,5 årsverk ved eldresenteret.

– Vi vil takke dere som jobber med dette til daglig. Vi tror det gir innhold og verdi til mange liv, sa kronprinsen.

Les flere saker fra noblad.no