MANGLERUD: Det nye Manglerud bad, et lokalbad med 25 meters basseng, skal ligge på den nåværende AKS-tomten, ved siden av nye Manglerud 1-10 skole med 1450 elever.

Vedtaket kom i byrådet tirsdag denne uken, etter at kultur- og næringsbyråd Hallstein Bjercke (Venstre) hadde lagt frem sin anbefaling.

Forventet kostnad er135 millioner med en ramme på 142 millioner kroner.

Byggestart er estimert til juli 2018 med ferdigstillelse 2020.

LES OGSÅ: Skal bygge nytt Manglerud bad

– Vi holder pusten

Nyheten ble godt mottatt i aksjonsgruppen «Nei til permanent nedleggelse av Manglerud bad». De har kjempet i mange år for at det nåværende badet  fra 1965 enten måtte rehabiliteres eller rives, og et nytt bad bygges.

– Vi er svært glade for at politikerne velger å høre på oss og at det vurderes ulike alternativer for permanente løsninger.

LES OGSÅ: Kan bli revet til fordel for nytt bad

– Vi er ekstremt positive til å kunne få et helt nytt 25 meters basseng der tilbudet tilpasses etter alle brukegrupper; unge, gamle og de med rehabiliteringsbehov, sier Tina Rødahl.

– Vi håper nå at dette ikke ender opp til å bare bli et politisk utspill, men at det faktisk ligger handling bak ordene.

 – Bystyret er neste innstans og vi holder pusten frem til endelig avgjørelse, legger hun til.

For sent med oppstart i 2018

To bystyrepolitikere fra SV og Arbeiderpartiet, som har kjempet lenge for et nytt bad, kommenterer nyheten slik:

- Det er bra at byrådet nå endelig bestemmer seg for å bygge nytt Manglerud bad, men det er altfor lenge til 2020. Det siste kommunale badet (Mortensrud) ble åpnet i Oslo i 1983.

- Det går altfor sakte etter 18 år med Høyre i makten. Vi vil undersøke muligheten for raskest mulig byggestart, samt å sikre beboerne et godt tilbud inntil et nytt bad står ferdig, sier Abdullah Alsabeehg (Ap).

LES OGSÅ: Får svar på badets skjebne før sommeren

Byråd med liten troverdighet

Marianne Borgen (SV) peker også på at byrådet ikke har bygget nytt bad i Oslo på 32 år.

– Vi er glade for nytt bad, men må komme raskere i gang. Et byråd som ikke har bygget bad i Oslo siden 1983 har liten troverdighet når det gjelder å få slike prosesser i gang. Nå må byrådet vise at de er i stand til å handle raskt. Oppstart i 2018 er altfor sent, sier Marianne Borgen til Nordstrands Blad.

– SV la inn penger til prosjektering i vårt alternative budsjett for 2015. Vi legger prosjekteringsmidler også inn i vårt reviderte budsjett. Bystyret la inn penger til rask gjenåpning av Manglerud bad, sier hun, og legger til

– Bydelens befolkning ble av bystyret lovet rask gjenåpning og da kan vi ikke vente i fem seks år før det nye folkebadet er klart til bruk.

LES FLERE NYHETER FRA NORDSTRANDS BLAD:

Mosseveien stenges i helgen

Vil ha Ekebergsletta fri for trær og hus