Gå til sidens hovedinnhold

Tre barn påkjørt, tyver i huset og hester på rømmen

Artikkelen er over 6 år gammel

Flere barn er den siste uken blitt påkjørt, og tyvene herjer når dører og vinduer står åpne. Politiet advarer dessuten mot useriøse stein- og asfaltleggere.

MANGLERUD POLITIDISTRIKT: Her er politiloggen for perioden fredag 29. mai til torsdag 4. juni:

Ville ikke forlate NAV

BOGERUD: Fredag formiddag fikk politiet melding fra NAV Østensjø på Bogerud. De hadde en person hos seg som ikke ville forlate lokalet, skrek og oppførte seg truende. To vektere tok hånd om mannen inntil politiet kom og overtok.

Femåring løp ut i veien

GODLIA: Når små barn kommer løpende ut mellom parkerte biler, kan det være vanskelig å reagere raskt nok. Det fikk en bilfører erfare i Solbergliveien på Godlia fredag kveld. En femåring løp rett på bilen hans. Heldigvis ingen skader på gutten, og bilfører og foreldre hadde dialog, forteller politiet.

LES OGSÅ: Stjålet storfisk tilbake på Ljan

Våknet av at noen var i huset

ULSRUD: Natt til lørdag 30. mai våknet en person i huset sitt i Kringkollen av lyder fra at noen var i huset. Inntrengeren forsvant da han forsto at han var observert. Vedkommende hadde kommet seg inn via en ulåst verandadør.

- Vi går vel nå mot en årstid da det er varmt om natten og godt å få luft når man sover. Men man må være bevisst på å ha sikret dører og vinduer, sier stasjonssjef Janne Stømner på Manglerud politistasjon.

Stjal tobakk

LAMBERTSETER: Natt til lørdag gikk innbruddsalarmen i Meny-butikken på Lambertseter. Vekter kunne registrere at tobakksautomater var brutt opp og tømt. Ingen personer ble pågrepet.

Stakk av før innbrudd

OPPSAL: Natt til lørdag oppdaget en dame i Kampheimveien at noen var ved vinduet hennes. To personer stakk av før de fikk forsøkt seg på innbrudd.

Tid for scooter- og sykkeltyverier

SØNDRE NORDSTRAND: Tiden er nå inne for at scootere og sykler tas i bruk. Men ikke alle får stå i fred, og dermed kommer både tyverimeldinger og varsler om heftig kjøring.

Natt til lørdag ble det meldt om heftig kjøring av 2-3 scootere på Rosenholm skole. En stjålet to-hjuling ble funnet av politiet, men ikke de som hadde kjørt.

Lørdag kveld ble det meldt ulovlig kjøring på Asperudtoppen. En scooter ble funnet. Denne viste seg å ha blitt stjålet på Kolbotn.

LES OGSÅ: Brannbilkræsj og 80-åring i feil fil

For godt ristet brød

BRYN: Lørdag formiddag ble det meldt om brann på Bryn senter. Dette viste seg å være en brødrister som hadde varmet for mye, og dermed ble det mye røyk, men altså ingen brann.

Så tyveri på kamera

MORTENSRUD: Lørdag ettermiddag ble det oppdaget at noen hadde vært inne og forsynt seg av røyk og kontanter på Shell Mortensrud. Tyveriet ble oppdaget da betjeningen gikk gjennom det som i løpet av siste døgn var fanget opp av kamera. Flere personer hadde vært inne, og de ble beskrevet som øst-europeere.

Ruslet langs E6

SKULLERUDDUMPA: Sent lørdag kveld ble det meldt at en svartkledd person gikk utover E6 fra Skulleruddumpa. Han ble plukket opp av politiet og kjørt trygt til Mortensrud hvor han bodde. Vedkomemnde hadde fått i seg en del drikke.

LES OGSÅ: Tenåringer råkjørte på E6

Spiste for 300 kroner

LAMBERTSETER: På kvelden søndag 31. mai fikk politiet melding fra Lambertseter kro om at en kjenning hadde vært der og spist for 300 kroner. Men han hadde ikke penger å gjøre opp for seg med. Vedkommende lovet å komme tilbake og betale.

Mye røyk på bensinstasjon

NORDSTRAND: Mange stusset nok over tåkelaget som lå over Statoil-stasjonen i Oberst Rodes vei mandag morgen. Det kunne oppfattes som røyk. Men ingen brann og ingen fare. Det var tåkeanlegget på stasjonen som hadde hengt seg opp.

LES OGSÅ: Slik blir nye Manglerud bad

Kjører stadig uten førerkort

LAMBERTSETER: Noen er notoriske lovbrytere når det gjelder bilkjøring. Politiet stoppet mandag 1. juni på formiddagen en bilist i Lambertseterveien. De visste at han ikke har førerkort, og at han har blitt tatt for ulovlig kjøring mange ganger. Nå vil det bli nedlagt bruksforbud på bilen hans.

Vær skeptisk til god tilbud

NORDSETER: Vårtegn er det mange av – ett av dem er utenlandske stein- og asfaltleggere som kommer og har svært gode tilbud på sine tjenester.

- Vi har fått noen henvendelser, og vi har også hatt kontakt med noen av disse, men foreløpig ikke noen alvorlige episoder, sier stasjonssjef Janne Stømner på Manglerud.

- Noen av de vi har vært borti, har hatt sine registreringspapirer i orden. Men vi må selvfølgelig nok en gang advare folk. Er tilbudene for gode til å være sant, er det all grunn til å være bevisst, sier stasjonssjefen.

Nordstrands Blad fikk på formiddagen mandag 1. juni tips om en utenlandsk registrert bil i Vestbrynet på Nordseter og folk som gikk fra hage til hage. Men ingen melding til politiet om problemer.

Båt med kjølen opp

ORMØYA: En kar i en båt utenfor Ormøya oppdaget mandag ettermiddag en blå båt med kjølen i været. Det var ingen folk ved båten og heller ingen som var savnet på sjøen.

Antagelig hadde båten slitt seg og tatt en tur på egenhånd. Den ble tatt til land ved Sandkroken slipp. Båten var ikke registrert i småbåtregisteret. Men om noen savner båten sin som har kjennetegn CAZ 925, kan de henvende seg til slippen .

Fire hester på tur

PRINSDAL: Natt til tirsdag 2. juni ble det meldt om at fire hester var på tur på egenhånd i Øvre Prinsdals vei. Politiet antok at de tilhørte på Øvre Prinsdal gård, og fikk leid dem tilbake til innhegningen.

LES OGSÅ: Mosseveien stenges i helgen

Påkjørt i fotgjengerfelt

BOGERUD: Tirsdag kveld kom det melding om trafikkulykke på Bogerud. En 9 år gammel gutt hadde syklet over Pål Bergs vei i fotgjengerfelt. Der ble han truffet av en bil. Han fikk bare lettere skader og ble kjørt av faren til legevakten for sjekk.

Løp ut mellom to biler

EKEBERG: En 8 år gammel gutt ble på kvelden torsdag 4. juni kjørt til Ullevål sykehus med smerter i kneet etter å ha blitt blitt påkjørt av en bil. Gutten hadde løpt ut mellom to biler i Stamhusveien på Ekeberg.

Kjørte på stolpe

RYEN: En mann i 50-årene ble torsdag kveld kjørt i ambulanse til Ullevål sykehus etter å ha kjørt på en stolpe. Dette skjedde i Enebakkveien på Ryen. Det var ikke snakk om promillekjøring. Hvorfor ferden endte med smell i stolpen er uklar. Det ble en del trafikale problemer på stedet i forbindelse med dieselsøl.