LOFSRUD SKOLE: Onsdag 7. juni ble det arrangert møte om områdeløft av Søndre Nordstrand på Lofsrud skole. Salen var full av mennesker med hjerte for bydelen.

LES OGSÅ: - NRK, flytt til Søndre Nordstrand!

– Jeg er opptatt av at vi skal øke bydelens muligheter økonomisk. Vi må snakke om hva det betyr at noen barn ikke får være med på leken. Det betyr mye når barn blir satt utenfor i tidlig alder, sa ordfører Marianne Borgen.

– Dette kan være en kamp om å være mest for Søndre Nordstrand, sa Espen Andreas Hasle (Krf).

Han påpekte at Hans Olav Syversen (Stortingsrepresentant fra Oslo KrF, leder for Finanskomitéen, bosatt i Søndre Nordstrand) har fått gjennomslag for viktige Oslo-saker i revidert nasjonalbudsjett. Det dreier seg blant annet om styrket språkopplæringstilbud for mødre med små barn, og fortsatt satsing på Oslo sør-midler i neste års budsjett.

– Dette er et konkret gjennomslag. Vi må fortsette å bygge Søndre Nordstrand, sa han.

(Saken fortsetter under bildet)

 

LES OGSÅ: Mortensrudpatrioten Adel Khan Farooq

Ser til Groruddalen

– Vi må løfte sammen. Sosiale og inkluderende møteplasser er viktig. Ap ønsker å satse på områdeløft. Bydelen trenger flere løft, vi gjorde noe med det da vi fikk makta, sa Siri Gåsemyr Staalesen (Ap).

– Mitt ønske for bydelen er folkeløft. Flere jeg har snakket med opplever utrygghet. Jeg ønsker at beboerne skal involveres. Jeg ønsker å løfte bydelen min. Og først og fremst forankre det i folket, sa Aisha Naz (SP).

Ola Elvestuen (V) påpekte at det er viktig å lære av Groruddalen.

– Vi har jobbet med Oslo Sør-satsingen lenge. Den statlige involveringen har ikke vært god nok. Det er viktig å bygge på og lære av områdeløftet i Groruddalen.

LES OGSÅ: Former "nye" Mortensrud

Ventet på et folkeopprør

– Jeg har vokst opp på Skullerud og jeg er veldig glad for at det har kommet et folkeopprør, jeg har ventet på det. Et områdeløft kommer fra folket selv. Vi har alltid vært med på Oslo Sør-satsingen. Det som skiller oss ut er at vi ikke ønsker å gi til absolutt alle. De med mindre penger må få godene, sa Aina Stenersen (FrP).

Ordstyrer Erik Stephansen ville ha et konkret svar på om det kommer et områdeløft i Søndre Nordstrand.

– Budsjettet er ikke diskutert ferdig ennå. Men dette må bli et kommunalt og statlig samarbeid, svarte ordføreren.

(Saken fortsetter under bildet)

LES OGSÅ: Senterplaner på Holmlia skyter fart

Ønsker ressurser til politi og skole

Salen var full av mennesker med hjerte for Søndre Nordstrand og mange stilte seg i kø for å få si sine meninger.

Amanda fra Homlia ønsket mer ressurser til lokal politistasjon og Skaar fra Bjørndal ville vite hva som skal gjøres med det høye frafallet fra den videregående skolen.

Ordfører Borgen svarte at de ønsker et mer synlig politi i byen og at dette er et spørsmål de tar opp jevnlig. For å hindre frafall i skolen svarte hun at det må sikres flere lærere, helsesøstre og fagfolk  inn i skolen.

– Mange sliter med livene sine, så mye at de ikke kan konsentrere seg i timen. Hvis vi skal gjøre noe med frafall i den videregående skolen må vi egentlig begynne i barnehagen.

(Saken fortsetter under bildet)

LES OGSÅ DEBATT: - Vi trenger bibliotek på Mortensrud!

– Ungdommene leter etter noe å gjøre

Flere lokale sportsentusiaster og trenere påpekte mangler i idrettstilbudene.

– Det vondeste som finnes for en trener er å si at vi har ikke plass til deg. Kanskje vi kan bruke penger på fritidsaktiviteter? Vi har ungdommer som leter etter noe å gjøre. Ta tak i det, sa en lokal fotballtrener.

Daniel Brekke Andersen (24) var svært engasjert og fikk stor applaus fra salen.

– Vi som bor her er viktige! Jeg henvender meg til folket. Voksenverdenen er en illusjon, det fant jeg ut jo eldre jeg ble. Jeg er lei av partiledere som krangler! Vi som bor her har en bra mentalitet og jeg har en oppfordring: La oss gjøre dette sammen!

(Saken fortsetter under bildet)

 

LES OGSÅ: Vil forhindre at ungdom dropper ut av skolen

Har ikke råd til å bli med

Mia fra Hauketo ville vite hva som vil skje med korene og korpsene.

– Vi er for få her i Søndre Nordstrand fordi folk ikke har råd til å bli med. Hvordan skal vi få den støtten?

– Dette viser betydningen av at vi får til et områdeløft. Det handler om at vi har et alvorlig fattigdomsproblem som gjør at mange ikke får delta. Vi må anerkjenne problemet, men vi har ikke et fiks faks-svar på det. Vi har tiltak i forhold til at foreldrene skal lære seg norsk slik at de kan komme seg ut i arbeidslivet, svarte Borgen.

– Jeg er luta lei av at de som bestemmer lar Søndre Nordstrand gå for lut og kaldt vann! sa Utvik fra salen. Hun fortalte at i barnehagen må foreldrene sende med barna leker slik at de skal få noe å leke med.

– Vi kan ikke møte de barna med dårligst økonomi med de dårligste tilbudene. Det har nesten ikke vært bygget ny infrastruktur selv om det bygges boliger til titusenvis av folk.

– Søndre Nordstrand er Oslos best bevarte hemmelighet. Det er forferdelig langt fra rådhuset og hit. Det er deres ansvar å korte ned den veien. Tiden da Søndre Nordstrand satt stille i båten er over! sa en annen til stormende jubel.

LES OGSÅ: Dagravnene er der for barna på Mortensrud