Gjør deg klar for festdager i Bydel Nordstrand!

MERIDIANSTØTTEN: Lørdag 2. juni skal dette nyrestaurerte minnesmerket avdukes på Ekbergsletta, like sør for Ekeberg Camping. Støtten ble satt opp i 1864. Foto: Privat

MERIDIANSTØTTEN: Lørdag 2. juni skal dette nyrestaurerte minnesmerket avdukes på Ekbergsletta, like sør for Ekeberg Camping. Støtten ble satt opp i 1864. Foto: Privat

Artikkelen er over 2 år gammel

Neste uke er det bydelsdager i Bydel Nordstrand. Her er noen av høydepunktene du kan få med deg.

DEL

BYDEL NORDSTRAND: Nordstrandsdagene 2018 går av stabelen fra tirsdag 29. mai til og med mandag 4. juni.

Dette blir en uke spekket med hyggelige aktiviteter for bydelens befolkning og det blir noe for alle aldersgrupper. Blant annet blir det mange hyggelige aktiviteter på bydelens seniorsentre og det er mye som skjer på biblioteket.

Tirsdag 29. mai

Bydelsdagene sparkes i gang tirsdag i neste uke. Da begynner blant annet en konkurranse som vil pågå gjennom hele uka på Lambertseter bibliotek. Finn filmfigurene som har gjemt seg på biblioteket og bli med på trekningen av kinobilletter. Trekning finner sted mandag 4. juni.

Et annet høydepunkt denne dagen er en geologisk vandring på Malmøya med de lokale geologene Elen Roaldset og Hans Arne Nakrem. Vandringen går fra klokken 18-20 og det er fremmøte ved Malmøya Mat.

Onsdag 30. mai

Onsdag vil Juniorklubben invitere deg som går i 3. til 7. klasse til et hyggelig treff på Lambertseter fritidsklubb. Det blir grilling i aktivitetsparken, disco, du kan prøve VR-briller (VR = virtual reality) samt masse andre aktiviteter og konkurranser. Det loves også en overraskelse til alle barna.

Det blir også en guidet vandring langs Ljanselva til Sagstua i regi av Miljøprosjekt Ljanselva denne dagen.

Friidrettsstevnet «Clean Air Games» går av stabelen på Lambertseter stadion denne dagen. Det koster å komme inn på dette arrangementet, unntatt for barn med norsk flagg - de kommer inn gratis.

På kvelden kan du få med deg en konsertopplevelse i Lambertseter kirke med «Korallenriff». «Korallenriff» består av Mads Horn på el-gitar og Colin Smith på orgel, piano og tenorsax. Det er gratis inngang og servering av kaffe og kaker.

Torsdag 31. mai

Torsdag er det barnehagebarnas bydelsdag med dansemoro, eventyrlesning, klovneshow, pølser og drikke. Kanskje blir det besøk fra Kastellet brannstasjon? Det er lionsklubbene på Nordstrand, Lambertseter, Rustad og Ekeberg, samt Lambertseter gård/frivilligsentralen og Lambertseter fritidsklubb som står for arrangementet.

Frisklivssentralen inviterer til utendørs yoga utenfor fritidsklubben på Lambetseter klokken 14.

Klokken 18 kan du få med deg den populære korkaféen på Lambertseter gård. Det blir sang med Lambertseterskolenes kor og damekoret Varia Vocalis samt allsang og masse hjemmebakte kaker.

Fredag 1. juni

På fredagen blir det et tilbud til bydelens ungdommer i alderen 12 til 17 år på Lambertseter fritidsklubb. Det blir konsert med Flexi Aukan, Mila Y og lokale ungdomstalenter. Dans med Dj Ohymns fra Karlsrud skole. Det er Utekontakten og ungdomsklubben som står for arrangementet som er gratis.

Den 1. juni kan du også få med deg en gratis visning på Symra kino av filmen «Når knoklene blir til gelè», en musikkdokumentar om frontfiguren i Raga Rockers Michael Krohn. Krohn er bosatt på Lambertseter, det samme er regissør Tommy Gulliksen. Gulliksen vil introdusere filmen og svarer på spørsmål i etterkant av filmvisningen. Filmen varer i 49 minutter og starter klokken 18. Billetter kan hentes på Symra.

LES OGSÅ: Bydelsdager i fyr og flamme

Lørdag 2. juni

Lørdagen blir tettpakket av lokale arrangementer. Ivar Sekne skal lede en lokalhistorisk vandring på Lambertseter klokken 11. Frammøte i krysset Radarveien/Lambertseterveien.

På samme tid går Peter Pan-løpet av stabelen i regi av allidrettsgruppen på Lambertseter. Løpet er for barn fra 4-15 år og er på 1 kilometer.
Stedet er Lambertseter Stadion.

Fra klokken 11.30 er det Åpent hus i Lambertseter flerbrukshall. Her blir det muligheter til å prøve ut ulike aktiviteter, både i den nye hallen og på kunstgresset utenfor.

Lions foreningspris deles ut på Sæter Torg klokken 12.

Klokken 15 får du en unik anlendning til å være med på en historisk begivenhet. Da skal den 154 år gamle og nyrestaurerte minnesmerket Meridianstøtten avdukes på Ekeberg. Støtten står på Ekebergsletta, rett sør for Ekeberg camping. Den markerer et punkt på en nøye målt basislinje i en oppmåling av jordoverflaten som ble foretatt i 1864. Minnesmerket er restaurert i regi av Eikabergtinget i samarbeid med Kartverket.

Klokken 17 går et de absolutte høydepunktene i bydelsdagene av stabelen. Nordstrandskonserten arrangeres på fjerdet året i trappeanlegget ved hundesletta i Ekebergparken. I år er det stjerneskuddet fra Bekkelaget, Kristian Torgalsen, og Rebecca Thorsen som utmerket seg med en 2. plass i årets norske MGP, som skal opptre. Også lokale talenter vil opptre denne dagen. I løpet av kvelden skal Nordstrandprisen 2018 og Paul Harris utmerkelsen i regi av Rotary-klubben Nordstrand deles ut.

LES OGSÅ: Hedret lokal ildsjel med Nordstrandsprisen 2017

Søndag 3. juni og mandag 4. juni

På søndagen skal det markeres at Lambertseter gård har vært brukt som samfunnshus i 60 år. Dette blir en fest for hele familien, med ulike aktiviteter og konserter, fra klokken 11 til 16.

Bydelsdagene på Nordstrand avsluttes mandag 4. juni klokken 18 med en rusletur på Ormøya, ledet an av Kari og Hans Klausen, som skal fortelle og vise litt av hva øya har å by på. Frammøte på bussholdeplassen på Ormøysiden av sundet.

For fullt program og mer informasjon om de ulike arrangementene, se Bydel Nordstrand sin facebookside.

LES OGSÅ: deLillos-vokalist trakk folk til Ekeberg

Artikkeltags