Gå til sidens hovedinnhold

Besøksrekord på Bjørnholt

Artikkelen er over 5 år gammel

– Dette er veldig gøy, sier elektroelev Alex Serrano (17). Torsdag 28. januar kom rundt 1000 besøkende til Åpen dag.

BJØRNHOLT VGS: Alex er en av mange elevguider som tar imot de mange besøkende denne dagen. Hele kvelden var guider fra alle skolens linjer travelt opptatte med å vise ungdomsskoleelever og andre interesserte skolen.

SE BILDESERIE  FRA ÅPEN DAG PÅ BJØRNHOLT HER

Veldig stolte

– De besøkende er veldig interessert i hvordan vi har det her på Bjørnholt, forteller Alex, som liker seg veldig godt på skolen.

– Lærerne er kule og det er gøy å gå her, sier han.

I år hadde elevene selv laget Åpen dag. Alt fra skolens brosjyrer, til konserter, guiding og matservering var det elevene som stod for.

Elevene ville gjerne gi andre en smakebit av det de liker ved skolen sin.

– Vi har jobbet lenge med å forberede dette arrangementet. Jeg er veldig stolt av at vi fikk en besøksrekord, fastslår Sanna Nylændet, Vg3-elev på medier og kommunikasjon.

LES OGSÅ: Setter inn ekstra busser mellom Bjørndal og Hauketo

Kø ved inngangen

Besøkende sto i kø ved inngangen for å få elevguiding.

– Det er ganske stappfullt her akkurat nå, men jeg opplever at det er en veldig god stemning, forteller mediefag-elev Thea Andrea Thomassen (18), som er en av sjefene for arrangementet.

Skolens guider står klare i hvite t-skjorter med «guide» trykket på ryggen, designet av eleven Antonio Valdes Letilier.

Fra klokken tre blir inngangspartiet fylt opp av ungdommer som vil ha guiding på den store, moderne skolen.

I TV-studio har elevene fra filmgruppa et sportslig talkshow kalt «Bak mål», hvor de som vil kan delta. Vg2 mediefag-elevene Ole-Jacob Idem, Jonas Klyve Kvarud og Goshala B Debebe Buene holder show i god gammel Golden Goal-stil, i det helproffe flerkamera-studioet.

LES OGSÅ: Anmeldelse og video fra Lambertseterrevyen 2016

Elev og rapartist

Når klokken tikker 17.00 er det tid for konsert. Rapperen og Bjørnholt-eleven Mannah Jusu aka Young Jusu lager stemning, sammen med kameraten Christopher Sam aka Young Cisto.

– Det var chill og gøy å opptre foran så mange. Ellers er det heftig å være elev på Bygg og anlegg ved Bjørnholt. Alt ved skolen er bra, både lærerne, elevene og det sosiale, sier Mannah, som er signert artist hos Record Spoke.

LES OGSÅ: Tente lys for Benjamin

Lærerne motiverer mediefag-elev

Tove Hellesvik (18) er blant fotografene som går rundt og tar bilder.

– Siden jeg går Medier og Kommunikasjon og fordyper meg i fotografering, dokumenterer jeg dagen og fanger øyeblikk, forteller hun.

Tove valgte Bjørnholt skole fordi hun bor i nærområdet.

– Før jeg startet hørte jeg at medielinjen på Bjørnholt var bra. Jeg mener det er en av de beste medielinjene som finnes. Det er veldig mange hyggelige og flinke folk her. Lærerne motiverer oss og hjelper oss med å nå målene våre.

LES OGSÅ: Anmeldelse og video fra Kongshavnrevyen 2016

Laget brosjyre og logo

Madeleine Thoresen Hongslo (18) fra Østensjø, går siste år på medier og kommunikasjon og har laget både skolebrosjyre og logo til skolens cricket-lag.

Mange skoler bruker profesjonelle grafikere til slikt, men Bjørnholt har valgt å bruke elevene i sin markedsføring.

–Jeg designet den offisielle skolebrosjyren og brosjyre for Åpen dag. Begge handler om skolens tilbud og linjene vi har her, forteller Madeleine, mens hun stolt viser oss produktene sine.

LES FLERE SAKER FRA BYDEL SØNDRE NORDSTRAND HER

SE BILDESERIE FRA ÅPEN DAG PÅ BJØRNHOLT HER

Begeistrede besøkende

Lambertseter-guttene Yohannes Ghebrenegus (15), Makail Mohammed Abdi (15) og Abdi Said Jr (15), har fått et godt inntrykk av skolen under besøket på Åpen dag.

– Så langt liker jeg veldig godt hvordan skolen og elevene er. Skolen ser bra ut og jeg vurderer å kanskje starte her, siden jeg skal gå på elektrofag. I dag har vi gått rundt omkring og sett. Så langt synes jeg gymsalen var veldig stor, jeg liker selv å spille basketball. Det er ganske kjekt at det er basketballbane her, sier Yohannes.

Marianne Moe (18) fra Manglerud er en tidligere elev som kom tilbake for å besøke skolen og venner.

– Jeg synes bygget er veldig kult, det er mange farger her. Folkene på Bjørnholt er hyggelige og jeg føler meg alltid velkommen. Da jeg kom inn på Medier og kommunikasjon var det satt opp utstillinger som var kule å se på. Det var veldig koselig å bli vist rundt på skolen. Også var konserten veldig kul. Følte det var en veldig god stemning, sier Marianne.

Denne saken er skrevet av Cornelia Aasuldsen (19), mediefag-elev ved Bjørnholt skole.

Alle fotografene er også elever ved mediefag-linjen på Bjørnholt.

LES OGSÅ: Sunniva fra Bjørndal ga OL-fakkelen til ordføreren