HOLMLIA/LUSETJERN: Lørdag 30. og søndag 31. mai ble den årlige Vær Stolt-festivalen gjennomført på Holmlia.

Festivalen hadde et rikt program, med både lokale helter og litt større artister på scenen.

LES OGSÅ: Inviterer til folkefest på Holmlia

Vær Stolt-festivalen ble arrangert av innbyggerne på Holmlia, men absolutt alle var invitert til folkefest.

Det ble ikke servert én eneste vaffel eller pølse på Lusetjern denne helgen, men derimot spennende mat fra over 20 land.

I tillegg til musikk og dans på scenen, bød programmet på klatring for barn, hoppeslott, fotballkamp, stands med forskjellige organisasjoner, og mye mer.

SE BILDER FRA VÆR STOLT-FESTIVALEN HER

Delte ut Vær Stolt-pris

Festivalen delte lørdagen ut en pris som skulle gå til en person som har gjort noe han eller hun skal være stolt av, og som er et godt forbilde for andre.

Prisen gikk til Nauy Vu Ngyen, og ble utdelt av Marco Elsafadi, kjent fra blant annet Mesternes Mester.

– Det er viktig med gode rollemodeller, og dagens forbilde har fortjent denne prisen, sa Elsafadi under prisutdelingen.

Nauy Vu Ngyen slet tidligere med rusproblemer, men har vært rusfri siden 2010. Han fortalte at familien har vært hans største hjelp på veien.

– Familien har betydd alt. Uten dem hadde jeg ikke vært her i dag. Trening har også hjulpet mye. Jeg meldte meg inn i Elixia og fikk fort resultater, det hjalp på selvtilliten.

I tillegg til et diplom, fikk Ngyen en sjekk på 2500 kroner fra Sparebank 1.

– Jeg har ingen vonde minner fra Holmlia. Det er et godt miljø og det vil aldri endres. Vær stolt av alt dere gjør, avsluttet en tydelig rørt vinner.

LES OGSÅ: Stort korpsstevne på Abildsø

– Vi bryr oss

I tillegg til å by på masse underholdning, setter også Vær Stolt-festivalen fokus på viktige temaer.

Norges Handikapforbunds Ungdom var en av mange organisasjoner som hadde stand, og på søndag inviterte de ungdomspolitikerne Sara Gaulin (AP) og Mehmet Kaan Inan (H) til rullestolrace.

– Vi ble med for å vise at vi bryr oss, og vi ville se utfordringene som rullestolbrukere har. Vi fikk et innblikk, det var vanskelig å styre. Man må være sterk i armene, sier Gaulin og Inan.

Sissel Eidhammer i Norges Handikapforbunds Ungdom forteller at de ønsker å sette fokus på de fysiske barrierene man møter som rullestolbruker, og at de derfor ville lage en hinderløype som skulle gjennomføres i rullestol.

– Vi vil at folk skal få vite hvordan det er å sitte i rullestol. Vi har også delt ut quiz for å sette fokus på utfordringene, sier Eidhammer.

LES OGSÅ: Måtte avlyse Nordstrandskonserten

Ny festival neste år

Vær stolt-festivalen takker på Facebook alle som møtte opp i løpet av helgen og gjorde årets festival til det de beskriver som en utrolig bra opplevelse.

- Vi kommer igjen også neste år. Vi gleder oss allerede til å møte dere igjen, skriver Vær stolt-festivalen på Facebook- siden sin.

Der opplyser de også at foreløpig dato for neste års festival er 28. og 29. mai 2016.

SE BILDER FRA VÆR STOLT-FESTIVALEN HER

Vær stolt-festivalen takker også alle de frivillige som sto på, alle som lagde mat til den største matstanden deres noensinne, alle som bidro med informasjonsstands og alle artistene som bidro fra scenen.

- Alle bidrar til å gjøre festivalen unik. Dere gjorde alle en kjempejobb, skriver arrangørene takknemlig på Facebook-siden sin.

FLERE SAKER FRA NORDSTRANDS BLAD:

Åpner nytt buddhisttempel på Bjørndal

Englenes demoner har landet i Ekebergparken

Slik blir nye Nordstrand kirke