Bydelsoverlegen på Nordstrand med klar beskjed til folk som oppsøker legekontor med luftveissymptomer: - Hold dere hjemme!

Bydelsoverlege Tanja Karoline Tomasevic i Nordstrand Bydel ber folk stoppe ved stopp-skiltet.

Bydelsoverlege Tanja Karoline Tomasevic i Nordstrand Bydel ber folk stoppe ved stopp-skiltet. Foto:

Til tross for tydelige stopp-plakater på dørene inn til legekontor i bydelen oppsøker folk fastlegen med luftveissymptomer. 16 personer er bekreftet smittet i bydelen.

DEL

NORDSTRAND: Mange hundre mennesker er i karantene i Bydel Nordstrand, og tallet øker nå kraftig etter at myndighetene ba alle som har vært utenlands etter 27. februar, om å gå i hjemmekarantene. 16 mennesker er koronasmittet.

Beskjeden fra helsemyndighetene har hele tiden vært svært tydelig: Ikke oppsøk legekontoret, men ring fastlege og/eller koronatelefonen. Det lytter ikke alle til.

- Det kommer fortsatt en del med luftveissymptomer til legekontorene i bydelen. Vi har satt opp plakater om at du ikke må gå inn hvis du har disse symptomene. Da skal du ikke innenfor døren, sier bydelsoverlege Tanja Karoline Tomasevic i Nordstrand Bydel.

Vise solidaritet

Hun ber folk ta hensyn, slik at ikke viruset brer seg og at ikke folk i risikogrupper smittes.

- Det er ikke greit å gå inn på et legekontor med symptomer på luftveisplager. Her må vi være solidariske med mennesker som kan bli alvorlig syke, sier Tomasevic.

Dette budskapet gjelder selv om man ikke er koronasmittet. Alle med luftveissymptomer skal ringe legen, og ikke møte opp. Flere legekontor starter nå med konsultasjoner via nett, og telefon.

Direktør Tore M. Andresen i Bydel Nordstrand sier at bydelen nå forbereder seg på at virkeligheten kan se ganske annerledes ut om kort tid, basert på analysene til Verdens helseorganisasjon. Bydelen jobber aktivt med smittesporing, og er i ferd med å gjennomgå hvordan de ulike tjenestene skal forholde seg og drives.

– Vi har grundig innsikt i de utfordringene vi har i dag, og vi er gjennomtenkte på hva vi må gjøre hvis situasjonen eskalerer og utvikler seg slik Verdens helseorganisasjon skisserer. Vi forbereder oss på en krevende og alvorlig situasjon, sier Andresen.

I denne artikkelen får du oversikt over hvor du kan ta kontakt hvis du frykter smitte: Her kan du ringe hvis du mistenker smitte

Artikkeltags