Gå til sidens hovedinnhold

Byrådet gjør hverdagen enklere for byens borgere

Artikkelen er over 1 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Arve Edvardsen skriver i Nordstrands Blad at Raymond er en flink politiker og en hyggelig fyr. Han skriver videre at han også har et overordnet ansvar for byrådets politikk. Det er helt riktig, og jeg stiller til valg for at Raymond skal være det de neste fire årene også!

Jeg er egentlig stort sett enig i alt som blir skrevet om en miljøvennlig by og bilkjøring. Men i motsetning til Edvardsen tror jeg ikke det ene utelukker det andre. Mens Arve prater om «miljøpartiet Høyre», så handler Arbeiderpartiet.

Vi vil begrense bilbruken, slik at de som har behov for å bruke bilen skal kunne gjøre nettopp det. Visste Edvardsen at det «fødes» flere nye biler i Oslo, enn det fødes barn?

Jeg mener det er et tankekors vi alle må ta innover oss. Da er det kommunens ansvar å legge til rette for bedre kollektivtransport, sykkel og gange. Med Raymond som byrådsleder får vi nettopp det. Mens vi vil bygge en T-banetunnel som øker kapasiteten for alle byens linjer, vil Høyre bygge en ny tunnel som bare skal lage holdeplasser i sentrum. Det er ikke veldig framtidsrettet, og til mindre nytte for innbyggerne i bydelene i ytre by.

Etter at vi tok over byrådsmakten i Oslo har kollektivtrafikken fått over 4000 ukentlige avganger på buss, trikk og T-bane, og vi har bestilt 87 nye trikker med langt større kapasitet enn de gamle. De er etterlengtet av mange av byens miljøvennlige borgere og kommer om få år.

Vi går til valg på å utvide aldersvennlig transport «Rosa busser» til alle bydeler i Oslo. Disse er nå prøvekjørt i tre bydeler, Vestre Aker, Nordre Aker og Sagene. Prøveprosjektet var så vellykket at om vi vinner høstens valg, kommer de rosa minibussene også alle over 67 år på Nordstrand til gode. De tar deg fra dør til dør innen bydelen når du skal gjøre ærender eller har lyst på en tur ut. Til prisen av en honnørbillett. Og de er tilrettelagte for rullator og rullestol.

Angående midlertidig parkeringsnorm som Arve er opptatt av. En permanent p-norm er underveis, men ikke helt parkeringsklar enda.

Dette betyr ikke at det skal bli umulig å eie egen bil, til tross for dommedagsprofetien til BU-kollega Edvardsen.