Mandag 31. oktober ble Nordstrands Blad med 60 år gamle Bjørn Strøm (Ap) til frisøren for å farge håret rosa.

Bakgrunnen er en utfordring bydelsutvalget i Østensjø bydel (BU) fikk av TV-aksjonen, som møtte opp i åpen halvtime og inspirerte politikerne til å gjøre noe litt utenom det vanlige.

Resultatet ble at BU og andre komitémedlemmer i det politiske miljøet i Østensjø løp flere runder rundt løpebanen på Haraløkka for å samle inn penger. De satte seg et mål om 20.000 kroner, og lovet at BU-lederen kom til å gå gjennom en stor forandring dersom de nådde målet.

Innsamlingen endte på litt over 26.000 kroner, og Strøm endte dermed opp med en frisyre litt utenom det vanlige for en 60-åring.

– Det her er enten helt på topp eller helt i bunn. Det skiller seg veldig fra de frisyrene jeg har vært med på før, sier BU-lederen.

– Veldig stolt

Årets TV-aksjon gikk til Leger uten grenser, og Strøm sier at han er veldig fornøyd med engasjementet.

– Det må være lov å jobbe for en veldig god sak i Leger uten grenser, og samtidig beholde et smil om munnen. Jeg ble en veldig stolt BU-leder når bydelspolitikerne kunne være med på tvers av politikken, sier han.

Til sammen samlet TV-aksjonen inn 266 millioner kroner. Midlene vil bli brukt til å rykke ut og bekjempe sykdommer i Den demokratiske republikken Kongo, Den sentralafrikanske republikk, Sierra Leone og Bangladesh.

Deler av midlene vil også gå til søsterorganisasjonen Drugs for Neglected Diseases initiative (DNDi), som jobber med å forske på, og utvikle medisiner mot glemte sykdommer.

Næringslivet samlet inn hele 40 millioner. Skoler og barnehager engasjerte seg som aldri før og samlet inn mer enn 18 millioner kroner. 95 millioner kom inn på bøssene, av dette var 40 millioner kontanter.

– Er jo noe helt annet

Om hårfargen sier Strøm følgende:

– Vi valgte fargen som ville gi den største forandringen. Det er jo noe helt annet. Vi er veldig fornøyde med at fargen er synlig og at vi viser at vi har gjort noe.

Allerede kommende mandag er det BU-møte, og Strøm sier han håper fargen varer over helgen så resten av bydelspolitikerne får sett den nye hårfargen på nært hold.

– Vi får se hvor fornøyde bydelsutvalget er, for vi møtes allerede i dag om en strategiplan for bydelen, men jeg tror de fleste er forberedt på det og faktisk forventer det. Noen vil le og noen vil riste på hodet, mens noen vil vite at det er selve prosessen som er mest krevende. Det tar jo tid det her, sier Strøm.