Lørdag 3. desember kom ikke katten til Une Katrine Aas, Lucy, hjem på det tidspunktet hun pleier. Da Une sjekket GPSen hun har på Lucy, ble hun urolig. Den var nemlig helt stille på samme sted.

– Jeg tok med meg min beste venninne og sønnen inn til skogen og der GPSen viste at Lucy befant seg.

De alle hadde med seg hodelykter og lykter, da det var mørkt ute. Etter hvert hørte de at Lucy mjauet, men de klarte ikke å se henne først.

– Til slutt tittet vi opp og der satt hun i et tre høyt, høyt oppe. 12 meter over bakken, sier hun.

Kunne ikke rykke ut

Hun tror Lucy har blitt skremt av enten en hund eller en rev. Une ringte brannvesenet, som ifølge henne sa at de har erfaring med at katter ofte klatrer enda høyere opp i treet når de nærmer seg med stige. De kunne heller ikke kjøre helt fram til treet siden det ikke var ved en bilvei, men i skogen.

– De anbefalte meg å sette ned en skål med mat på bakken, i håp om at hun ble sulten og kom seg ned til matskålen sin, sier hun.

Une dro derfor hjem og la seg og håpet på at hun dukket opp hjemme igjen neste morgen. Men dagen etter satt Lucy fortsatt fast oppe i treet. Da bestemte hun seg for å legge ut et Facebook-innlegg på en lokal gruppe i et håp om at noen kunne hjelpe henne med å få katten ned. At hun fikk hjelp så fort, hadde hun ikke sett for seg.

– Jeg er veldig takknemlig for at folk er engasjerte og reagerer såpass fort med forslag til løsninger og navn på noen som kan hjelpe, sier hun til Nordstrands Blad.

Kort tid etter hun la ut innlegget, kom nemlig tre reddende unge menn til unnsetning. Dette var Jakob Nymoen (21) , Robin Marstrander (22) og Sondre Cordtsen (22).

– At de setter av to timer av sin søndag på å klatre opp i det høye treet for å hente min katt, er jeg veldig takknemlig for. Det helt uten å forvente noe tilbake, sier hun.

– Gledestårer

Jakob, Robin og Sondre hadde med seg et tau som de festet rundt noen greiner, klatret opp i treet, og heiset opp katteburet til Lucy.

– De var smarte, for Lucy kjente igjen lukten sin fra katteburet. Hun gikk bare rett inn i buret. Det har antakeligvis vært beroligende for henne, forteller hun.

På dette tidspunktet hadde Lucy vært oppe i treet i nesten ett døgn.

– At de tre unge mennene kunne redde henne ned fra treet var en fantastisk ende på historien. Det var en så stor lettelse. Det var gledestårer, sier hun.

Sondre som var en av de tre som hjalp Lucy ned fra treet, sier at alle tre brenner for å hjelpe andre.

– Vi var veldig glade for å kunne hjelpe Une for å få katten ned fra treet, sier Sondre.

– Vi driver hvert vårt trefellingsfirma, og derfor hadde vi utstyret og kompetansen som trengtes, legger han til.