Dachsen Teddy på 1,5 snart 2 år har vært savnet i litt over 24 timer. Nå håper matmor Nina at noen kan ha sett han på vift på Ljan eller Nordstrand.

Det var onsdag at Nina Lilleng gjorde seg klar for å gå en tur med hunden Teddy. Hun skulle selv på tur til Sverige med en venninne og ville lufte hunden først. Hvis ikke pleier han å være så urolig, forklarer hun.

– Ja, da hadde han nok funnet på noe lurt mens jeg var borte. Så vi skulle gå en tur rundt Ljanskollen, sier Lilleng.

Lett «over alt»

Når hun ønsker Nordstrands Blad velkommen har dachsen vært borte i 24 timer. Allerede kort tid etter hunden var savnet meldte de første flinke hjelperne seg.

– Vi har allerede hatt folk fra Rømlingen på døra og det ringer stadig folk hit som lurer på hvor vi vil de skal lete. Det er altså en sånn mobilisering. Vi blir rørt. Det er skikkelig fint. Jeg visste ikke at det var noe sånt, sier hun.

– Hvor så du Teddy sist?

– Vi skulle gå ut. Jeg åpnet døra og så han sto på trappa. Siden jeg glemte båndet vi alltid har på når vi går, snudde jeg og gikk inn for å hente det. Da jeg kom ut igjen rimelig kort tid etter var han helt borte. Siden da har jeg, barn og barnebarn og folk i området lett etter han, sier Lilleng.

– Vi har vært nede ved Essa hvor det har hendt han har gått, vi har vært hos familiemedlemmer oppi gata og vi har tittet langs togskinnene rett nedenfor huset, men har ikke funnet han.

– En skikkelig mammadalt

Lilleng forteller at Teddy svært sjelden forsvinner.

– Han har kanskje vært bort i fem minutter maks før. Han er en skikkelig mammadalt, litt pysete og nå er vi mest redd for at det kan ha skjedd noe. At han har slått seg og ligger et sted. Eller at noen kanskje har stjålet han, men som politiet sa til oss så er det sjelden man stjeler denne rasen, forklarer hun.

Men, forrige Dachs de hadde ble nettopp stjålet fra rett utenfor huset. Den fant de heldigvis igjen kort tid etter et annet sted i byen.

– Vi frykter det verste, men håper vi finner han snart. Man blir fryktelig urolig. Det er jo et familiemedlem.

Savnet chihuahua funnet på Lambertseter etter fire døgn ute

Fullt av kjærlighet i hagen til Toril på Nordstrand: – Veldig artig

Dette heter dyra våre: – Det burde være noe med «s» i navnet