Gå til sidens hovedinnhold

Nei til flyvende søppel i bydelen på 17. mai!

Artikkelen er over 3 år gammel

debatt Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Heliumballonger er gøy et lite øyeblikk, og glorete forurensning veldig lenge. Folk flest er simpelthen lei av flyvende søppel på nasjonaldagen. Nå har vi i Oslo muligheten til å la folk slippe kjøpepresset, allerede i år. Allerede er salg forbudt i Bergen, Bodø, Kristiansand og Drammen, og vurderes forbudt i Oslo etter forslag fra De Grønne. Ingen synes det er gøy å finne blinkende ballonger i trærne langt uti august.

Begrenset ressurs og sårbar natur

WWF-sjef Bård Vegar Solhjell kommer med den samme oppfordringen: Dropp salg av heliumballonger. Helium er en begrenset naturressurs, og dyrelivet i Oslo-sør er mangfoldig, og sårbart. Spesielt for plastforsøpling. Det har jevnt over skjedd en stor holdningsendring med tanke på plastforurensning i Norge, kanskje særlig etter vi så «plasthvalen» i fjor. Den ga et stygt innblikk i hvordan vi skader natur og dyreliv med vårt plastforbruk. Vi i Østensjø er heldige som har Østensjøvannet og Østmarka som nærmeste naboer, og gir oss et ekstra ansvar i å ta vare på disse områdene. 

Derfor foreslår Miljøpartiet De Grønne nå et nasjonalt forbud av heliumballonger på 17. mai

Selv om De Grønne nå foreslår et nasjonalt forbud mot heliumballonger, vil det ta tid før regelverket kommer på plass. Derfor oppfordrer og utfordrer vi bystyret til å ta et tydelig standpunkt lokalt: Si nei til flyvende søppel på 17. mai!