Kunst til besvær

BOGERUD: Det er delte meninger om kunsten på Bogerud T-banestasjon. Arkivfoto

BOGERUD: Det er delte meninger om kunsten på Bogerud T-banestasjon. Arkivfoto Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Debatt Kunsten på Bogerud T-banestasjon har virkelig blitt satt på dagsorden i lokalmiljøet om dagen. Det skrives side opp og side ned i facebookgruppen "Et levende Bogerud", hvorav mange av kommentarene er sterkt kritiske til kunsten. De siste dagene er det blitt snakket om at man skal starte en underskriftskampanje for å få fjernet kunsten.

LES OGSÅ: T-banekunst irriterer Bogerud-beboere

Både tanken, og gjennomføringen av kunstprosjektet til Sporveien må kunne sies å være en suksess. Etter opprustningen av linje 3 har vi fått byttet ut falleferdige stasjoner med splitter nye, flotte perronger.

Så var det denne kunsten. Det sies at kunst skal utfordre, skape debatt og gjerne tråkke noe på tærne. Det er det helt tydelig at kunstner Olav Mathisen har gjort. Med dette verket blir lokalsamfunnet mer levende.

Vi får frem en debatt med delte meninger, noe en kan engasjere seg i. Selv om ikke alle er strålende fornøyd, er jeg stolt over at nettopp kunsten på vår egen T-bansestasjon er den som skaper mest debatt. Sett i lys av at kunsten skal skape debatt er denne også den kunsten som treffer best av alle kunstverkene langs linje 3.

Les flere debattinnlegg fra Nordstrands Blad her

Sist, men ikke minst, må man se kunsten i et større bilde. T-baneturen fra Mortensrud og inn mot byen er ikke lenger bare 25 minutter i en blikkboks på skinner. Det er en reise i samtidskunst. Kunsten skal ikke bare vekke gode minner og assosiasjoner, den må også berøre det mørke, og fange sidene av livet som ikke er så positive. Tar man banen forbi stasjonene Oppsal, Ulsrud, Bøler og Bogerud får man sett kunst som dekker alle aspekter.

Jeg for min del er stolt over at T-banen på Bogerud er en del av et sånt prosjekt, og jeg synes det er flott at mange engasjerer seg i saken, men kunsten må stå!

LES OGSÅ:

Gledestårer for skoleplass på Rustad

Beboerseier på Bogerud

Bogerud-beboer med hjerte for Østmarka
 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags