Spørsmål: Hvem bygges byene våre for?

BYUTVIKLING: - Hvem bygges byene våre for, spør Hroar Møthe i Aksjon Holtet i dette innlegget. Illustrasjonsfoto

BYUTVIKLING: - Hvem bygges byene våre for, spør Hroar Møthe i Aksjon Holtet i dette innlegget. Illustrasjonsfoto

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Hvorfor styrer utbyggerne byutviklingen? Deres primære mål er maksimal utnyttelse og maksimal fortjeneste, selvfølgelig! Innbyggernes primære mål er en byutvikling som gir gode bomiljøer! Selvfølgelig er det da Vi, demokratiet, som skal bestemme utviklingen.

DEL

Debatt «Byene er i endring og nå er tidspunktet for at verdiene kan utvikles videre for å forme morgendagens byer og det samfunnet vi ønsker oss. Byene våre kan forme disse verdiene og dermed politikken – ikke omvendt. God arkitektur og byplanlegging kan løse samfunnsutfordringer og bedre menneskers livskvalitet. Gjennom arkitekturen kommer samfunnets verdier fysisk til uttrykk, ved måten bygg, gater, plasser og møtesteder er utformet på», skriver direktør Hjemdal i DOGA.

LES OGSÅ:

Slik skal eika på Holtet sikres

Stoppordre for boligprosjekt på Holtet

Han beskriver en omvendte prosess enn dagens. Det er hverken nye eller revolusjonerende tanker! Gode norske byer, har alltid blitt utviklet slik han beskriver. Politiske direktiver eller byråkratiske forordninger formet ikke byene. Innbyggernes ønsker om gode bomiljøer var bestemmende!

«Satelittbyene» i Sovjet ble bygget etter politiske direktiver. De som har sett dem, ønsker neppe å overføre «elendigheten» til Norge.

Vi har valgt politikerne for at de skal fremme våre krav og ønsker! Lokaldemokratiet krever at våre ønsker danner grunnlaget og rammene for politikernes formulering av byutviklingen med påfølgende reguleringsplan. PBE’s oppgave er å formulere planens tekniske oppbygging og koordineringen, samt påse at utbyggerne følger den!

Les også disse debattinnleggene:

- Vi skal bevare byens trær!

Åpent brev til ansvarlige politikere om eika

Nå når byen fortettes, må vi passe på at de gode verdiene utvikles videre for å forme morgendagens byer og få det bomiljøet vi ønsker. Vi vil ikke tillate utbyggerne, PBE og politikerne, å rasere våre gode bomiljøer!

Vi er demokratiet! Politikerne er valgt av oss! Hvem skal da bestemme?

Svar: Oss innbyggere, selvfølgelig!

Les flere debattinnlegg på noblad.no

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags