Nødrop fra en gammel dame

KIRKEBAKKEN: Mye brukt gangvei ved Bekkelaget kirke, med ødelagt rekkverk. Foto: Nina Schyberg Olsen

KIRKEBAKKEN: Mye brukt gangvei ved Bekkelaget kirke, med ødelagt rekkverk. Foto: Nina Schyberg Olsen

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

DebattFolk flest blir oppmuntret til å reise kollektivt, og gjerne gå så mye som mulig, både av hensyn til miljøet og den enkelte persons helse. Til tross for at jeg nærmer meg 90, prøver jeg å leve etter dette. Men jeg synes ikke samfunnet alltid legger forholdene så godt til rette for fotgjengerne.

LES OGSÅ: Uvisst om ny gangvei blir brøytet

Jeg bor på Bratlikollen og flere ganger i uken har jeg ting å utrette på Holtet. Der har vi jo både lege, tannlege, apotek, postkontor og Bekkelaget Seniorsenter.

Men det finnes ingen enkel kollektiv reisemåte fra Bratlikollen til Holtet.

Altså må man gå. Da er den korteste og vanlige veien via Kirkebakken, som går fra Kirkeåsveien langsmed kirkegården ned til Ekebergveien. Om vinteren når det er glatt er det ikke uten fare for liv og helse man forserer dette veistykket.

Denne veien hadde i sin tid rekkverk, og det var en god støtte. Det er mange år siden dette rekkverket begynte å forfalle, og nå står det bare delvis oppe. Mesteparten ligger i rustne deler på bakken, eller er fjernet.

LES OGSÅ: 100 år og PC-lærer

Jeg vet ikke hvor mange år jeg har håpet på fornyelse/reparasjon av denne gode støtten, slik at jeg kunne overleve ennå en vinter uten fall i denne trafikkfellen. Men heller ikke i år ser det ut til at noe skjer.

Men veistykket blir brøytet så bilene kan komme frem! På kantene blir da snøen liggende høy. (Det er ikke fortau her). Det skulle ikke være vanskelig å forestille seg hvilke forhold fotgjengerne må godta.

Uten rekkverk tør jeg ikke lenger gå her på vinterføre. Jeg har valgt å ta T-banen til Jernbanetorvet og så Ekebergbanen ut igjen til Holtet.

LES OGSÅ: Seniorsentre skaper aktive eldre

Hva skal man si til slikt?

Det er kollektivt, men til de grader tungvint og tidkrevende. Var det noen som snakket om å legge forholdene til rette for eldre og uføre?

LES OGSÅ:

- Ikke ta fra oss Jomfrubråten holdeplass!

Lurt av falske TV-folk

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags