Nordstrand Arbeiderparti foreslår opprettelse av lokalt næringsråd

Elisabeth Gammelsæter

Elisabeth Gammelsæter Foto:

Av
DEL

LeserbrevDet er valgkamp igjen, og partiene kjemper om velgernes gunst. På Nordstrand topper Asbjørg Javnes Lyngtveit Arbeiderpartiets liste til Bydelsutvalget. Med seg har hun en engasjert gjeng, og et solid bydelsprogram, med vekt på barn og unge, miljø, kultur og idrett og omsorg. For første gang har også Nordstrand Aps program et avsnitt om næringspolitikk. Vi foreslår der bl.a. etablering av et lokalt næringsråd.

I et slikt lokalt næringsråd ser vi for oss at bydelens lokalpolitikere og det lokale næringslivet kan utveksle erfaringer og drøfte hensiktsmessige og gode løsninger for alle. De innspill vi har fått etter en enkel høring hos deler av bydelens næringsliv tyder på at næringslivet gjerne vil ha et slikt forum. De er opptatt av at lokalpolitikerne skal forstå de utfordringer de står overfor.

Vi tar ellers i denne delen av bydelsprogrammet opp reguleringssaker, løsninger for parkering og varemottak, og havnesaker. Videre peker vi på at vi ønsker et næringsliv som legger til rette for rekruttering ved at de benytter seg av lærlinger. Vi mener også at både bydelen og lokalt næringsliv bør tilby sommerjobber for bydelens ungdommer.

Som begrunnelse for å engasjere oss i næringspolitikk her på Nordstrand slår vi fast at vi ser verdien av et livskraftig næringsliv nasjonalt og lokalt. Vi ønsker å legge til rette for et lokalt næringsliv som kan bidra til en god utvikling i bydelen vår, tilby relevante varer og tjenester til våre innbyggere og til andre. I god sosialdemokratisk ånd ønsker Arbeiderpartiet et seriøst næringsliv som tar bærekraft og et godt arbeidsliv for alle på alvor.

Arbeiderpartiet har ellers et godt lokalt program for bydelen med vekt på barn og unge, miljø, kultur og idrett og omsorg. Vi ønsker et politisk skifte i bydel Nordstrand, som nå er politisk dominert av Høyre. Jeg og mange med meg i Arbeiderpartiet er opptatt av å legge til rette for næringslivet innenfor rammen av gode fellesskapsløsninger.

Mitt eget lokalpolitiske engasjement ønsker jeg å bruke til å få til gode, praktiske løsninger til beste for bydelens innbyggere. Godt valg!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags