- Burde ikke behovet være avgjørende?

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

DebattFor vel 3 år siden ble jeg operert i foten. 10 uker med gips og fikk ikke trå ned på det benet. Klarte å brekke en finger 14 dager før operasjonen. Hadde hjemmesykepleier to ganger per dag og hjemmehjelp en gang per uke. Var meget fornøyd med hjelpen jeg fikk da.

I oktober i fjor ble det ny operasjon i foten. Denne gang ble det bare 2 ½ uke med gips, før jeg skulle ha på Walker (stiv støvel) som sist. Walker skal være som en gips og skal være på foten i 24 timer i døgnet. Har trekk på Walker om natten. Var ute og gikk hver dag. Ikke lett å få tørket av walkeren.

Søkte også denne gang om hjemmehjelp en gang i uka. Fikk beskjed om at nå var det nye regler. Kunne bare få hver 14 dag og i 1 ½ time.  Er det ikke behovet som burde være avgjørende?

LES OGSÅ DISSE DEBATTINNLEGGENE:

Mindreforbruk på bekostning av de eldre

Nedskjæringer i eldreomsorgen i Bydel Østensjø

Om praktisk bistand i Bydel Østensjø

Sier seg selv at mine gulv så ikke pene ut etter 14 dager uten gulvvask. Stakkars hjemmehjelper som skulle skifte på senga, støvsuge, vaske gulver og ta to bad på 1 ½ time.  Skal en gjøre en god jobb, hvem klarer det på denne tiden? Klager ikke på innsatsen til hjelpen, men mangel på tid som burde vært brukt. Hadde hjelp til nyttår.

Dessverre fikk jeg ikke av Walker til nyttår, som var planlagt. Prøver nå etter beste evne å ta rengjøringen selv. Bruker to dager på dette.

Syntes det er merkelig at det ikke tas hensyn til om en har liten eller stor boenhet. Stakkars hjemmehjelper må bruke samme tid uansett størrelse på boenheten.  Jeg har en leilighet på fire rom og kjøkken med to bad.

Det er vel ikke bestandig alder som skal bestemme om en trenger hjelp. Jeg er under 70 år, er det ikke helsa som teller mest? Bydelen tjener på at flest kan bo hjemme. Tross alt betaler en noe for å ha hjemmehjelp.

Berømmer de som går rundt og prøver å hjelpe oss etter beste evne etter stoppeklokka.

Tall og statistikk er en ting, men virkeligheten kan være noe helt annet. Min mening er at hjemmehjelper i samråd med bruker får bestemme mer og tiden på tjenesten.  Ikke de som sitter på kontoret.

Jeg utfordrer bydelspolitikere, som ikke jobber som hjemmehjelper, til å komme til meg. Vil at de skal skifte på senga, støvsuge, vaske gulvene og vaske to bad på 1 ½ time. Dere bruker nok mer tid på deres egne hjem, enn det tilbudet vi får. Venter veldig spent på noen tar utfordringen.

Else Ragnhild Granlund, beboer i Bydel Østensjø

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags