Ha tillit, Anne!

Tillitsreformen er et politisk oppgjør med tidligere styring og praksis

Tillitsreformen er et politisk oppgjør med tidligere styring og praksis Foto:

Av
DEL

LeserbrevAnne Minken hadde 7. august noen kritiske refleksjoner om tillitsreformen i hjemmetjenesten. Hun spør om det primært er et effektiviserings- og innsparingstiltak med mål å stramme inn på bruken av sykehjemsplasser.

LES INNLEGGET HER: Anne Minken: Hva slags reform er egentlig tillitsreformen?

Med henvisning til Østensjø bydel viser hun til at reformen ikke er blitt som forespeilet, og at bydelsadministrasjonen langt på vei har omdefinert reformen så den passer til deres behov for å holde stramme budsjetter. Samtidig viser hun til at de færreste av de ansatte ønsker seg tilbake til det gamle bestiller-utførersystemet.

Denne observasjonen er i tråd med en studie fra Oslo Met om sentrale aktørers forståelse av tillitsreformen i Oslo kommune. Men utgangspunktet er et politisk oppgjør med tidligere styring og praksis, med større vekt på de enkelte omsorgsarbeidernes kompetanse, egenorganisering og nærhet til bruker.

Som andre store endringer, kommer ikke de positive resultater i en fei, og kan også være utfordrende for ansatte. Men det at reformen er et ønsket samarbeid mellom fagbevegelsen innen omsorgssektoren og byens politiske ledelse bør gi grunnlag for positiv utvikling.

Bydelens politiske ledelse vil ha som oppgave å sikre dette, og hindre at bydelsadministrasjon omdefinerer tillitsreformen. Et høyrestyre etter valget vil derimot gi strammere bydelsbudsjetter, og slett ikke legge til rette for den nødvendige videreutvikling.

Så, ha tillit, Anne!
 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags