Rødgrønt flertall er best både for unge og gamle!

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Debatt Budsjettbehandling har de siste årene vært ensbetydende med protester mot forslag om kutt i viktige velferdsfunksjoner lokalt, enten det har vært fritidsklubber, eldresentre, utekontakter eller hjemmetjenesten.

LES OGSÅ: Østensjø - bydel uten sparebehov

I årets budsejttbehandling i Oslo kommune ble betydningen av skiftet fra blått til rødgrønt flertall i bystyret demonstrert tydelig. Høyre la fram et alternativt forslag til Oslo-budsjett hvor de reduserte budsjettet med eiendomsskatten. Hadde Høyres budsjettforslag fått flertall, hadde resultatet for Bydel Østensjø vært at vi måtte ha redusert antallet skolehelsesøstre med tre, og latt være å drifte 44 barnehageplasser i bydelen. I tillegg måtte vi kuttet 17 millioner på de eldre, noe som hadde tilsvart å legge ned både innsatsteam og hele demenssatsningen i bydelen.

Les flere debattinnlegg her!

I stedet vedtok bydelsutvalget i forrige uke å øke antallet skolehelsesøstre med tre stillinger og vi klarte også å finne dekning for å ansette en ny utekontakt i tillegg til de fem vi har fra før. I barnehagene er det vikarmidler, og vi har satt av én million til å utbedre uteområdene i barnehagene. Antallet eldre i bydelen er på tur ned, men tjenestene som ytes skal bli bedre. Bydelsutvalget vedtok at det nå skal beregnes tid til sosial kontakt i tillegg til de andre gjøremålene, når bydelens gamle og syke får besøk av hjemmetjenestene.

Jeg betaler eiendomsskatten min med glede, og ser at det kommer fellesskapet til gode.

Hanne Eldby (SV)

BU-medlem og leder av Oppvekstkomiteen i Bydel Østensjø

Oslo

Følg på: Facebook

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags