Flytt Stjernekamp til Skullerud!

NRK skal flytte, Skullerud ville vært helt perfekt beliggenhet.

NRK skal flytte, Skullerud ville vært helt perfekt beliggenhet. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Østensjø er som mange andre av Oslos ytre bydeler et sted mange bor, men som du må reise fra for å komme til jobben. Østensjø er velsignet med en variert boligbebyggelse, men mangler arbeidsplasser, møteplasser og kulturelle fritidstilbud. Hvorfor skal du alltid måtte dra ut av bydelen for dagens gjøremål?

NRK skal snart flytte og Skullerud næringspark er under omregulering, hvorfor har ingen tidligere tenkt på denne glimrende mulighet for å løfte hele Oslo syd ved å flytte NRK til Skullerud?

NRK er perfekt match med Østensjø fordi det er så mye mer enn en arbeidsplass. NRK er kultur, innovasjon, næringsliv og et publikumstilbud. Miljøer og næringer som kunne videreutviklet vår del av byen og løst enkelte områders sosiale utfordringer.

Bussing av skolebarn er en løsning på sosiale forskjeller som med jevne mellomrom blir foreslått. Flytting av NRK vil være som omvendt bussing, vi flytter de voksne istedenfor barna.

Mange ekstremt ressurssterke voksne skal plutselig tilbringe noen timer i en annen del av byen. Plutselig blir de ikke bare arbeidstakere, men noen som kan være gode forbilder og aktivt bidra til utvikling av bydelen. Kjøp av latte i lunsjen skaper flere arbeidsplasser, middag med kollegene etter jobb gir driftsgrunnlag til en ny lokal møteplass. Kanskje får vi flere frivillig til fritidsklubben på Rustad, som kan lære kidsa koding og medieproduksjon?

Et ekstremt sentrums konsentrert tilbud av arbeid og aktiviteter gjør omstilling til et lavutslippssamfunn dyrere og vanskeligere enn hva det burde vært. Uavhengig av reisemåte kreves ekstrem overkapasitet i transporttilbud, for at vi på enkelte tidspunkt av døgnet skal håndtere mange reisende som skal samme vei.

Hva om litt flere dro feil vei i rushtiden? Resultatet ville vært bedre utnyttelse av infrastrukturen, som ville gitt lavere utslipp til en lavere pris. Et gratis klimatiltak med høy nytte for befolkningen, mindre trengsel på t-banen og mer trivsel i bydelen.

Som kandidat #46 til bystyret fra Østensjø Høyre håper jeg du vil gi meg en stemme. Kanskje er det ikke akkurat NRK vi får, men flere arbeidsplasser ville uansett bidratt til en positiv utvikling av bydelen og et mer levende Østensjø.

Lokale kandidater har best forståelse av lokale utfordringer og muligheter, Østensjø trenger flere i bystyret som taler bydelens sak. La oss jobbe for å få stjernekamp mellom bedrifter som vil etablere seg på Skullerud.

Godt valg!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags