Fokus på Søndre Nordstrand

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

DebattVi har utfordringer i bydel Søndre Nordstrand men årsaken er ikke mer avansert enn at ungdommen blir rekruttert til et tøffere miljø på grunn av mangel på andre alternativer. Høy arbeidsledighet og fattigdom gjør ikke situasjonen bedre, men heller verre. Lettjente penger blir fristende og det er starten på en ond sirkel. Bydelen trenger områdeløftet mer enn noen gang!

Områdeløftet

Det er brukt ca. 120 milioner på Oslo sør på 10 år uten at vi kan se effektene. Til og med den nye satsingen skal omfavne de samme områdene vi satse på sist. Områdene vi har brukt 120 millioner på 10 år har ikke gitt de effektene vi ønsket oss. Vi sitter ikke igjen med noen nye fritidsklubber, møteplasser eller tiltak som kan fange opp utviklingen her ute eller skape en bedre bomiljø. 

De store beløpene fra Oslo sør gikk til gratis AKS og gratis kjernetid i barnehagen. Økt deltakelse i barnehage og AKS er flotte tiltak. Likevel ønsker jeg heller at penger til gratis kjernetid i AKS og barnehage burde bli tatt fra budsjettet til bydelen eller kommunen. Det må bli bedre prioriteringer i det nye områdeløftet. Det er behov for fritidsklubb, møteplass for alle målgrupper og kulturhus. Her bør også OBOS kunne bidra og imøtekomme mulighetene vi kan skape sammen.

Forventer mer fra regjeringen

Dagens regjeringen kan bidra mer. Eksemplene er å satse på arbeidsplasser, utdanningsinstitusjoner, og studentboliger i bydel Søndre Nordstrand. I behandlingen av den nye politihøyskolen bør regjeringen se til Søndre Nordstrand. Fagmiljøet er sterkt her i Oslo og har nær tilknyting til det nye beredskapssenteret. Som nevnt tidligere er arbeidsledigheten i Søndre Nordstrand høy. Den er faktisk ca like høy som da Sør- og Vestlandet ble rammet av oljekrisa. Forskjellen er at da kom regjeringen kom på banen med en krisepakke på 900 millioner til Sør- og Vestlandet! Men når kriminaliteten vokser og arbeidsledigheten er ca like høy i Søndre Nordstrand ringer ingen varselklokke. Lyspunktet er at vi snart er gjeldsfrie og bydelen ikke lengre blir underfinansiert, men dette er på grunn av at andre styrer Oslo enn de borgerlige partiene.

Vi må ta ungdommene på alvor

Dagens regjering har opprettet egen ministerpost for de eldre. Her kan det oppfattes som at dagens regjering setter grupper opp mot hverandre, er det fordi ungdom ikke har stemmerett men de eldre har det? Dagens ungdom hadde fortjent en minister som tar deres behov på alvor. En som kan kreve at fritidsklubb, aktivitet for barn og unge etter skoletid kommer inn under lovpålagte tjenester. Dette vil gi barn og ungdom like muligheter over hele landet.

Vi vet at forebygging koster mindre enn brannslukking. Eksemplet er 10 millioner til områdeløftet mens det ble bevilget 30 millioner ekstra til politiets arbeid mot kriminalitet på Oslo sør/øst.

Sarah Gaulin

Nestleder i bydel Søndre Nordstrand

Holmlia

MER DEBATT PÅ NOBLAD.NO:

Holmlia-beboernes tillit til storsamfunnet er tynnslitt

- La oss gå mer tur i nærområdet!

Åpent brev til politileder Øst og byrådsleder!

Les flere debattinnlegg og saker om Holmlia og Bydel Søndre Nordstrand her.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags