- Gi oss 50 fast stasjonerte politifolk på Søndre Nordstrand!

MOBIL POLITIPOST: Politiet var ekstra synlige på Holmlia etter skyteepisoden i februar. Foto: Arne Vidar Jenssen

MOBIL POLITIPOST: Politiet var ekstra synlige på Holmlia etter skyteepisoden i februar. Foto: Arne Vidar Jenssen

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

debatt Når det har vært skyting eller noe annet fælt har skjedd på Holmlia, stiller politiet opp en campingbil ved Holmlia senter til den verste kritikken har lagt seg. Dette, som visstnok er en politipost, forsvinner så igjen etter noen dager.

Det er ingen politifolk som har sitt daglige virke i bydelen. 

Søndre Nordstrand har 39.000 innbyggere. Det er like mange som Tromsø. Vi har mer enn dobbelt så mange innbyggere som Kristiansund. Vi har nesten like mange innbyggere som byer som Bodø, Sandefjord og Arendal. 

Kunne man tenke seg Tromsø uten politistasjon? Er det noen annen by i Norge med 39.000 innbyggere som ikke har politistasjon? Er det noen annen by i Europa med 39.000 innbyggere som ikke har politistasjon? 

Holmlia er et samfunn. I et samfunn forventer man visse institusjoner. Vi behøver ikke bare lærere, sosialarbeidere, hjemmehjelpere, butikker, aldershjem og kirker. Det er vanlig at det sentralt på stedet også er en politistasjon.

Vi ønsker politi som bor her, som har ungene på skolen sin her, som kjenner ungdommene som bor her, både de som er på riktig og feil side av loven.

Politiet later idag til å satse sterkt på kommunikasjonsonsoveråkning som primær arbeidsmetode. Politiet har sikkert også sine taktiske registre. Men dette erstatter på ingen måte den kunnskapen om samfunnet politiet hadde hatt om det var stasjoner her og de ansatte bodde her.

Politi er bare ėn brikke, men vi må ha et samfunn, og da behøver vi mer enn en campingbil som står her noen dager etter hver voldsepisode.

Hvorfor kunne et fattig land som vi var for 100 år siden ha en lensmann i hver bygd, men idag kan vi ikke ha fast stasjonert politi i et samfunn med befolkning som en større norsk by?

Det er 5,3 millioner innbyggere i landet, så våre 39.000 utgjør 7,4 promille av befolkningen. Det er 13.500 ansatte i politiet, så det skulle vært 99 politifolk i bydelen.

 Vi erkjenner at noen må jobbe med sentrale saker og andre behøver å avlytte kommunikasjonen til skyldige og uskyldige, men gi oss i alle fall halvparten av vår andel. La oss få 50 fast stasjonerte politifolk på Søndre Nordstrand!

Enig med debattanten? Kryss av ja eller nei i avstemmingen aller nederst på denne siden!

LES OGSÅ:

Politiet med mobil politipost på Lambertseter og Bjørndal

Tror organiserte kriminelle står bak skytingen på Lambertseter og Bjørndal

Skal ansette ti nye politifolk i Oslo øst politidistrikt

Slår ring rundt Holmlia

Bekymret for økning i ran og kroppskrenkelser

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags