Bydelsdiskriminering

Søndre Nordstrand - en innstilt bydel

Søndre Nordstrand - en innstilt bydel Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

DebattI snøkaoset i Oslo den 16. Januar kansellert Ruter 20 bussruter i Oslo. Hele 18 av disse bussrutene betjente Søndre Nordstrand - nesten alle bussruter i bydelen! Dette gjorde at befolkningen i Søndre Nordstrand hadde en veldig mye mer strevsom dag med å komme seg til og fra jobb og skole denne dagen enn mange andre i Oslo kommune. På spørsmål på Twitter om hvorfor dette nesten utelukkende rammet Søndre Nordstrand forsvarer Ruter seg med: "Vi er avhengig av lokal brøyting, og til syvende og sist er det de ulike operatørene (Buss-selskapene) som avgjør om det er forsvarlig å kjøre linjen».

Hvem har så ansvaret for den dårlige brøytingen? Det har Oslo Kommune og deres entreprenør Ef Drift AS, som har ansvaret for Nordstrand, Østensjø og Søndre Nordstrand. All erfaring tilsier at bydelene ble prioritert i den rekkefølgen.

Dessverre er det ingen overraskelse for oss at i en slik situasjon så er det Søndre Nordstrand som får lide mest. At brøytingen var dårlig på sin side, og at Ruter nedprioriterte busslinjer er for oss nok et symbol på den systematiske diskrimineringen bydelen i mange år har vært offer for. 

Hensynet til befolkningen i Søndre Nordstrand har aldri vært førsteprioritert.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags