Gå til sidens hovedinnhold

Brutte løfter fra Høyre

Artikkelen er over 4 år gammel

Debatt Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er med stor skuffelse arbeidsgruppen til Folkeaksjonen for områdeløft i Søndre Nordstrand har mottatt beskjed om at Regjeringen i sitt statsbudsjett ikke har kommet med den satsingen statsråd Sanner og statsråd Hauglie lovet da de besøkte Søndre Nordstrand i september.

LES OGSÅ: Sammen om Oslo Sør

Kommunal- og moderniseringsdepartementet (KMD) setter av 4 millioner i kommende statsbudsjett, hvilket reelt sett innebærer en nedbygging av Oslo Sør satsingen for 2018. Vi er kritiske til KMD sin argumentasjon om at dette er til oppstart av en ny satsing i Oslo Sør, all den tid denne oppstarten får mindre midler enn satsingen har gjort tidligere. Oslo kommune har satt av 30 millioner til denne oppstarten og det burde være å forvente at dette beløpet ble matchet, slik det er vanlig i statlig/kommunale samarbeid i utsatte bydeler (områdeløft).

LES PÅ NOBLAD.NO:

Debatt:

- Områdeløft for en hundrelapp?

- Områdeløftet på Søndre Nordstrand skal videreføres

- Vi er nødt til å engasjere alle innbyggere til et områdeløft

Arbeidsgruppen stiller seg også kritisk til at Justis- og beredskapsdepartementets bevilgning på 30 millioner til politiet i Oslo Sør fordekkes som et tilskudd til en «Oslo Sør»-satsing. Selv om vi ønsker de midlene velkommen så må vi ikke gå i fellen ved å kalle alle tiltak for å være en «Oslo Sør»-satsing.

LES OGSÅ: Folkeopprør for å løfte Søndre Nordstrand

Summen av dette statsbudsjettet med fjerning av skatteklasse 2, høyere moms, øking av maksprisen i barnehagene, fortsatt ingen økning i barnetrygd og redusering i dagpenger gjør at en kan stille spørsmål ved om dette budsjettet i sin helhet er noe positivt for Søndre Nordstrand, da:

- Søndre Nordstrand har Oslos yngste befolkning

- 24% av barna i Søndre Nordstrand lever i fattigdom

- Bydelen er på «Topp 10» innen arbeidsledighet i hele Norge (per juli 2017) med 5,1% arbeidsledighet

All denne statistikken, som er faktisk er hverdagen og virkeligheten her i Søndre Nordstrand, gjør at vi ikke bare kan skyve behovet for et områdeløft foran oss med nok et år. Bydelens utfordringene krever at vi handler nå!

LES OGSÅ: - NRK, flytt til Søndre Nordstrand!

Les flere saker om Søndre Nordstrand på noblad.no