Byrådet satser i sør

SØNDRE NORDSTRAND: Byrådet skal satse på Søndre Nordstrand og Oslo Sør, skriver byutviklingsbyråd Hanna Marcussen. Arkivfoto

SØNDRE NORDSTRAND: Byrådet skal satse på Søndre Nordstrand og Oslo Sør, skriver byutviklingsbyråd Hanna Marcussen. Arkivfoto

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Debatt Flere peker på behov for et løft i Bydel Søndre Nordstrand. Byrådet satser videre i 2018 og ønsker å bruke erfaringer fra Groruddalssatsingen i videre innsats i utsatte områder.

Les flere debattinnlegg på noblad.no

Audun Westad og Åshild Losnegård i Folkeaksjonen for områdeløft i Søndre Nordstrand spør i Aftenposten 8.6 «Hva vi skal vi gjøre med Oslo sør?»

Byrådet har allerede vedtatt å forlenge Oslo sør-satsingen i Søndre Nordstrand ut 2018. Byrådet vil også gå i dialog med staten om en forlengelse av et samarbeid om satsing i Oslo sør.

Byrådet er helt på linje med Westad og Losnegård. Vi er i gang med å utvikle en egen områdepolitikk for utsatte områder i hele Oslo, hvor erfaringer fra Groruddalssatsingen skal legge grunnlaget for målrettede lokale områdeløft i de mest utsatte områdene i Oslo. Byrådet ønsker å se videre innsats i Bydel Søndre Nordstrand som en del av en ny områdepolitikk.

LES OGSÅ: Fikk ikke bystyrestøtte for gjeldsslette

Bærekraftige lokalområder og nabolag

Groruddalssatsingen har vært et laboratorium for utviklingen av områdesatsinger i Norge, og disse erfaringene skal nå også komme andre bydeler til gode. Byrådets mål er at alle områder i byen skal være trygge og gode steder å vokse opp. Politikken skal ikke bare være reparerende, men også forebyggende. For at folk skal bli boende over tid, må kommunen legge til rette for en bærekraftig utvikling av lokalområder og nabolag.

LES OGSÅ: Folkeopprør for å løfte Søndre Nordstrand

Erfaringer fra Groruddalen

Gjennom åtte områdeløft i fire bydeler i Groruddalen har vi lært mye om hvordan vi kan utføre forbedringer som varer. Vi har kontaktet innbyggerne på nye måter, gjennomført spørreundersøkelser, folkemøter og egne medvirkningsmøter. Resultatet ble tiltak folk ønsker, og som blir satt pris på og tatt i bruk.

I tillegg har vi samarbeidet bedre på tvers av sektorer som gjorde at vi fant nye løsninger på kompliserte problemer – eller samfunnsfloker, som Westad og Losnegård referer til.

LES OGSÅ: - NRK, flytt til Søndre Nordstrand!

Søndre Nordstrand: Kartlegging skal sikre målrettet satsing

Tilbake til Søndre Nordstrand. Oslo sør-satsingen slik vi kjenner den i dag avsluttes i 2018. Byrådet vil se en videre innsats i Bydel Søndre Nordstrand som en del av en ny områdepolitikk. En sentral erfaring fra Groruddalssatsingen er at det forut for en områdesatsing må gjøres et grundig kartleggings- og analysearbeid for å få mer kunnskap om hva som trengs hvor. Lokalbefolkningen er en viktig kilde til en slik kunnskap.

Da Groruddalssatsingen ble videreført viste kartlegginger at forskjellene innad i bydelene er store, noe som resulterte i at den videre innsatsen ble rettet inn mot de lokalområdene der utfordringene er størst. Slik må vi også se nærmere på utfordringer og muligheter i Søndre Nordstrand og andre bydeler, for å finne ut av hvilke typer innsatser det er behov for i ulike lokalområder.

Det engasjementet lokalbefolkningen har vist vil være en viktig ressurs både for kommende kartleggingsarbeid av behov og mulige tiltak. Byrådet ønsker å satse videre i Oslo sør og i andre utsatte bydeler i nær dialog med innbyggerne.

Les flere saker fra Søndre Nordstrand på noblad.no

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags