Jeg er stolt over at jeg er fra bydel Søndre Nordstrand, og jeg er klar til å utgjøre en forskjell!

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevKjære venner, bekjente og alle andre; Jeg er henrykt og ydmyk for at enstemmig nominasjonskomite i Søndre Nordstrand Arbeiderparti har innstilt meg til å være partiets BU-lederkandidat til årets valg til bydelsutvalget.

Et område blir definert av menneskene som bor der, og ikke minst deres livskvalitet. Vi er heldige som bor i en bydel hvor mange bryr seg om sitt nærmiljø, og som på ulike måter bidrar for å utgjøre en forskjell.

Tiden er overmoden for å sette bydelen vår på kartet som Oslos beste bydel – for alle, men vi har en jobb å gjøre.

Jeg er oppvokst i bydelen. Gått i Lofsrud barnehage, Mortensrud barneskole og Lofsrud ungdomsskole. Spilt fotball for Klemetsrud IL, og senere har jeg vært trener, lagleder, styremedlem og ansvarlig for deres fotballskole. I dag er jeg både klassekontakt og styremedlem i FAU ved Bjørndal skole.

Jeg er stolt over å si at jeg kommer fra bydel Søndre Nordstrand. Ikke fordi alt er rosenrødt, men fordi det er denne bydelen som har formet meg til å bli den jeg er i dag, og jeg klar til å tjene bydelen til det beste for alle.

Mine foreldre valgte å bosette seg i bydelen i 1988. Valget den gang sto mellom en leilighet på Skøyen og et enderekkehus på Mortensrud. Drømmen om egen hage ble avgjørende. Siden den har vi bodd her i bydelen.

Nå, omtrent 29 år senere, har jeg en herlig jente som går i fjerdeklasse på Bjørndal skole og en liten sjarmør som går i Trollskogen barnehage. Mitt engasjement for bydelen har alltid vært der, og opp gjennom årene har flere innbyggere oppfordret meg til å bruke engasjementet mitt i et folkevalgtverv. For meg har det handlet om tidspunktet. Både for meg, og ikke minst for bydelen. Jeg mener at tiden er inne for forandring nå.

Vi trenger noe annet enn det vi har hatt. Vi trenger nye tanker og ideer for å nå målene vi setter oss. Vi trenger at noen setter bydelen, på godt og vondt, på dagsorden. Vi trenger noen som tar «eierskap» til bydelen. Ja, noen som viser vei. Dette ansvaret er jeg villig til å ta på meg. Ikke for meg selv, ikke for deg, men for oss alle som i denne herlige bydelen.

Vi har noen utfordringer som må løses, men de viktigste er kanskje:

  • Arbeidsledighet
  • Fattigdom
  • Barne og ungdomskriminalitet
  • Språkutfordringer
  • Drop-out fra videregående blant enkelte grupper

Det er på tide at vi ikke bare snakker om hva bydelen trenger, men også leverer mer av det bydelen trenger. Vi vil ikke alltid lykkes, men jeg kan garantere at vi skal gjøre en innsats og være på banen – hele tiden.

For eksempel har det nesten ikke vært progresjon i arbeidet med å tiltrekke seg nye næringsaktører til bydelen. Vi må gjøre oss attraktive, og ikke minst være en pådriver både internt og eksternt. Tenk hvilket løft det ville vært for bydelen å få en eller flere store næringsaktører til bydelen!

Selv om mange har det godt, så vet vi også at det er en hel del som sliter med ulike utfordringer. Mye bra har blitt gjort, og det jobbes godt blant organisasjoner og andre, men det har vist seg å dessverre ikke være nok.

Utfordringene er store, sammensatte og kompliserte. Noe vil ta tid å løse, mens andre ting kan gjøres noe med raskt. Det som uansett er viktig er at vi finner gode løsninger og tiltak som fungerer for de som trenger det og storsamfunnet.

Det finnes mange veier til rom, men jeg er overbevist om at det vi trenger på dette tidspunktet er mer aktiv politisk styring, tettere kontakt med både bydelens befolkning og organisasjoner, være en pådriver og ha «hånda på rattet» i forhold til tiltak og satsninger, vi må ta ansvar utover det ordinære og ikke minst så må vi ha tettere kontakt med både byrådet, vår egen stortingsgruppe og dem som til enhver tid regjerer.

Det er i fellesskap vi best kan løse utfordringene.

Det er viktig at en tar med seg fortiden, forstår samtiden og klarer å se fremtiden. Det er kunst, men det er nødvendig hvis vi skal lykkes med å sikre bydelens befolkning mulighet til å leve gode liv.

I bydelen vår bor det omtrent 40.000 mennesker. Jeg er en av dem. En av de mange som bryr seg, og som ønsker å utgjøre en forskjell for sitt nærmiljø og sin bydel. Mitt motto er et sitat fra Per Fugelli: «ikke vær et ettall på jorda. Bry deg om flokken din».

Min påstand er at hvis vi lykkes i bydelen vår, så lykkes Norge – og jeg skal gjøre mitt ytterste for at vi lykkes i både bydelen, og ellers i vårt langstrakte land.

Jeg er henrykt og ydmyk for innstillingen til nominasjonskomiteen i Søndre Nordstrand Arbeiderparti, og ser frem til nominasjonsmøte 12. mars. Allerede nå vet jeg (med flere) at det ligger an til kamp. Det gjør meg ingenting, og jeg ønsker velkommen de som ønsker å ta opp kampen. Nominasjonen bør ikke handle om hvilken delbydel en kommer fra eller alder, men hvem som er best egnet til å lede laget. Jeg er overbevist om at jeg har den erfaringen og de egenskapene som er nødvendige for skjøte BU-ledervervet på en god måte til det beste for bydelens befolkning.

Jeg klar for å kjempe for bydelen vår, og vi er heldige som har fått med et godt lag fra nominasjonskomiteen - men vi trenger flere; vi trenger medlemmene, velgerne, faktisk en hver i denne bydelen til å bli med å kjempe for bydelen vår!

Det første jeg vil gjøre er å senke terskelen for å komme i kontakt med innbyggere – allerede nå er jeg tilgjengelig for å møte både enkeltpersoner eller grupper. Vi kan møtes hjemme hos meg, eller et annet egnet sted. Hvis noen ønsker å inviterer meg hjem for å diskutere politikk, så kommer jeg gjerne. Jeg er her for å serve medlemmene, velgerne og bydelens innbyggere!

Avslutningsvis, og uavhengig av nominasjonen, vil jeg oppfordre alle til å bry dere litt mer, engasjerer dere litt mer, meld dere inn i en organisasjon, delta i diskusjonene og debattene, og bruk stemmeretten. Disse (fra Jens Stoltenberg under «rosemarkeringen» ved Rådshusplassen 25.7.11) ordene traff meg, og var det pushet jeg trengte for å bli mer aktiv. 

Siden har jeg ikke sett meg tilbake. 

Farukh Qureshi

Innstilt til å bli Søndre Nordstrand Arbeiderpartis BU-leder kandidat, og kandidatnr. 31 til bystyret for Oslo Arbeiderparti

Følg på: Twitter

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags