Områdeløft er et påbygg på et falleferdig fundament

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

debatt Kulturhus fjerner ikke kriminalitet; riktig oppdragelse gjør.


Det er lenge blitt utført en feilslått og naiv bydelspolitikk i vår egen hovedstad. I en rekke bydeler, deriblant Søndre Nordstrand, opplever man økte utfordringer. Folkemøtet 13.02 på holmliahallen bar preg av applaus for flere fritidstilbud, uthengelse av statsråd Sylvi Listhaug og piping mot bedre integrering.

I februar så vi en ekstraordinær hendelse der engasjerte innbyggere på Holmlia kalte inn både politikere og politimester til folkemøte i holmliahallen, for å diskutere løsninger bak den økende gjengkriminaliteten i bydel Søndre Nordstrand. Arbeiderpartiet, SV og andre partier fra venstre fløy mener at løsningen til et økende problem med kriminalitet hos stadig yngre barn- og ungdom, er flere fotballklubber og kulturhus. Fremskrittspartiet syns det er forkastelig at Arbeiderpartiet nok en gang vil kaste penger på et problem, uten å faktisk løse det. Det skal mer til enn penger og kulturhus, for å hindre segregering og forskjeller i vår egen hovedstad.

Fremskrittspartiet tør der andre tier.

Da Fjeldlund barnehage ved Holmlia senter ble påtent, er det lite trolig at gjerningspersonene under sin kriminelle handling hadde kulturhus i tankene. Dette er resultat av dårlig oppdragelse, liten oppfølging av barn og unges oppførsel og adferd, og fravær av norske verdier som respekt og lovlydighet. Generell lovlydighet kan i verstefall føre til gjengkriminalitet, utrygghet og en negativ utvikling for vår hovedstad.

Fremskrittspartiet vil ha økt satsing på kurs innen norskoppdragelse hos tilflyttende familier. Hvordan vi fører barna våre opp og frem, og hvordan vi lærer dem til å ha respekt for hverandre og det norske samfunnet vil være sentralt for å sette til rette for trygghet og lovlydige borgere. Forskjellige kulturer oppdrar forskjellig, og kun med oppdragelse som er forenlig med hverandre vil en gjensidig respekt oppstå.

Selv om kulturhus og klubber er forebyggende, er det ikke nødvendigvis en løsning på kriminalitet. Om man stiller krav og fører riktig oppdragelse vil resultatet være mye mer givende. Kun med Fremskrittspartiets integreringspolitikk vil floken løsne og en tryggere hverdag springe frem.

LES OGSÅ:

Fokus på Søndre Nordstrand

Holmlia-beboernes tillit til storsamfunnet er tynnslitt

- La oss gå mer tur i nærområdet!

Åpent brev til politileder Øst og byrådsleder!

Les flere debattinnlegg og saker om Holmlia og Bydel Søndre Nordstrand her.

Adrian Smith Stenberg og Mathias Fauske

Medlemsansvarlig, Oslo FrP og Leder, Søndre Nordstrand FrP

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags