Regjeringa satser ikke på Oslo sør - flaut og frekt at dere ikke er villige til å betale for det

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

LeserbrevFor noen dager siden skrev Mehmet Kaan Inan fra Høyre at Oslo var “vinneren i regjeringsplattformen”.

Det er jeg helt uenig i.

Jeg har bodd i Oslo sør hele livet, og kunne aldri tenkt meg å vokse opp noe annet sted.

Samtidig er det helt tydelig at vi har en del utfordringer, og en av dem er at alt for mange ungdommer faller ut av skolen og inn kriminelle miljøer.

Jeg synes det er fint at regjeringen skal utarbeide en handlingsplan mot barn - og ungdomskriminalitet, men det har ikke ungdommene våre tid til å vente på. Derfor er jeg glad for at det er Arbeiderpartiet, og ikke Høyre, som styrer Oslo.

Nå gjør vi ord om til handling, og setter av tretti millioner kroner til et områdeløft for Oslo sør. Det er å ta tryggheten til oss som bor her på alvor, i motsetning til det regjeringsplattformen gjør.

For selv om jeg kan være enig i at plattformen anerkjenner utfordringene vi har, ser jeg ikke at den kommer med noen løsninger - og hvertfall ingen penger. Da blir det litt for dumt å si at Oslo er “vinneren i regjeringsplattformen”.

Det er faktisk ganske mange ungdommer i denne delen av byen som faller fra, og begynner på et liv i utenforskap. Sånn trenger det ikke å være, men man er nødt til å tørre og bruke penger for å få gjort noe med det.

Så kjære Mehmet: jeg synes det er fint at du og Høyre er enig med meg i at Oslo skal være en by for alle. Men jeg synes det er flaut og frekt at dere aldri er villige til å betale for det.

Det Oslo sør trenger er et bedre kollektivtilbud, et skoleløft og flere fritidsaktiviteter - ikke flere tomme ord fra Høyre. 

Gjertrud Marie Eide

Fylkesstyremedlem, AUF i Oslo

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags