Gå til sidens hovedinnhold

Søndre Nordstrand trenger et områdeløft

Artikkelen er over 3 år gammel

Debatt Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Bydel Søndre Nordstrand er et svært godt sted å bo. Området ligger idyllisk til mellom Bunnefjorden og Østmarka med flotte turområder utenfor og sentrum en kort reise unna. Samtidig opplever dessverre flere familier i bydelen å leve med vedvarende lav inntekt. Vi har også sett en tendens til gjengdannelse og rusproblematikk blant ungdom. Bydelen vår har vært nedprioritert fra styrende politikere gjennom en årrekke. Derfor var det sårt tiltrengt da den rødgrønne regjeringen i 2007 tok initiativ til Oslo Sør-satsingen. Hovedmålet var å fremme integrering og inkludering, samt å styrke folkehelsen og bomiljøene i Søndre Nordstrand.

LES OGSÅ:

Folkeopprør for å løfte Søndre Nordstrand

Sammen om Oslo sør

Oslo Sør har gitt oss viktige satsinger som gratis kjernetid i bydelens barnehager og gratis AKS på Mortensrud, sommerjobbprosjektet for ungdom, familiesenteret og opprusting av skolegårder. Dette er tiltak bydelen vår trenger mer av og vi har ventet spent på hva som ville skje da Oslo Sør-satsingen gikk inn i sitt siste år nå i 2017.

DEBATT:

Områdeløft for en hundrelapp?

Brutte løfter fra Høyre

LES OGSÅ: Overrasket over statens Oslo-sør-satsing

Gleden var derfor stor da det rødgrønne byrådet bevilget 30 millioner til fornyet områdesatsing. Vi hadde faktisk også forventninger til at regjeringen skulle følge opp. De var på banen i valgkampen og lovet at de hadde satt av penger på budsjettet. 12. oktober ble statsbudsjettet lagt frem og fasiten er klar: Søndre Nordstrand får 4 millioner til områdeløft fra den blåblå regjeringen. Dette kan knapt kalles et løft.

LES OGSÅ: 30 + 4 millioner statlige kroner til Oslo sør

Det Oslo Sør nå trenger er en enda kraftigere satsing enn de første 10 årene med Oslo Sør-satsingen. Vi må se til Groruddalssatsingen og jobbe for varige prosjekter som står seg flere tiår frem i tid. Søndre Nordstrand SV vil jobbe for grundige behovsanalyser for å kartlegge hvordan midlene best kan brukes. Bydelen trenger felles møteplasser for barn, unge og eldre. Vi trenger fritidsklubber, breddeidrett og en kraftig opprustning av bomiljøer rundt i bydelen. SV ønsker også et kulturhus sentralt plassert i bydelen. Et kulturhus som skal huse kulturskole, café, scene, utstillingslokaler, bibliotek og bli et samlingspunkt for alle i bydelen vår. Dette er tiltak som vil virke forebyggende for barn og ungdom samtidig som det gir alle innbyggere mulighet til en meningsfull fritid.

Om vi skal få dette til trenger vi et stortingsflertall som er villig til å bla opp langt mer enn 4 millioner kroner til områdeløft. Vi føler oss trygge på at SV på Stortinget vil jobbe for å samle alle gode krefter som kan sikre flertall for et skikkelig løft for bydelen. Søndre Nordstrand SV vil være en pådriver i dette arbeidet.