Bydelsdiskriminering del 2 – Sykkel

Helårsdrift av sykkelruter i Oslo kommune. Rød = vedlikeholdt av Statens Vegvesen, Blå = vedlikeholdt av Oslo kommune

Helårsdrift av sykkelruter i Oslo kommune. Rød = vedlikeholdt av Statens Vegvesen, Blå = vedlikeholdt av Oslo kommune Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Debatt Visste du at som eneste bydel i Oslo så har Søndre Nordstrand ingen helårsdrift (dvs. vedlikehold) av sykkelveier?

Innad i Oslo kommune deler Oslo kommune og Statens Vegvesen ansvaret for helårsdrift av ulike sykkelruter. På bildet ovenfor ser du fordelingen; Røde sykkelveier vedlikeholdes av Statens Vegvesen, blå av Oslo kommune. I snøværet som er nå betyr det at du kan sykle på brøytet sykkelvei fra Ullern i vest, innom hyggelige cafeer på Grünerløkka og til helt til grensen mellom Nordstrand og Søndre Nordstrand – men der stopper det. Etter det er du over i «svart løype».

Som beboere i Søndre Nordstrand blir en ikke lengre overrasket over at virkeligheten er slik. Men det betyr ikke at vi sitter stille og godtar det. 

Det er på tide at ansvarlige myndigheter begynner se helhetsbildet av hvor nedprioritert bydel Søndre Nordstrand har vært på så mange ulike plan!

Les også debattinnlegget Bydelsdiskriminering om snøkaos og innstilte busser i Bydel Søndre Nordstrand
 

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags