Boring av avløpstunnel fra Kafé Utsikten kan spare millioner!

UTSIKTEN: Leder av Bekkelagshøgda lokalhistoriske forening, Dag Jarnøy, mener at kommunen kan spare både penger og tid ved å bore en avløpstunnel til Café Utsikten. Arkivfoto: Kristin Trosvik

UTSIKTEN: Leder av Bekkelagshøgda lokalhistoriske forening, Dag Jarnøy, mener at kommunen kan spare både penger og tid ved å bore en avløpstunnel til Café Utsikten. Arkivfoto: Kristin Trosvik

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Debatt Kafé Utsikten ved Kongsveien i Oslo eies av Oslo Kommune. For en del år siden ble den stengt da det kom pålegg om vann og avløp (knyttet til renhold på kjøkken samt avtrede for gjester). Det er ikke noe vann- og avløpsledninger i nærheten. Etter mye påtrykk fra velgere har Byrådet sagt den skal åpnes, men ikke når. I fjor ble det bevilget kr. 1,5 mill. til et forprosjekt. Dette ble levert til oppdragsgiveren Bymiljøetaten i Oslo våren 2018.

Rehabilitering av bygg etc. vil koste kr. 15. mill. Av dette er vann og avløp kostnadsberegnet til kr. 11. mill. fordi man vil sprenge og grave en grøft fra bygget på Kafé Utsikten opp til Kongsveien og 400 meter nedover Kongsveien, da det ikke er noe vann og avløp i den veien før nede ved Sjømannskolen (Kongshavn skole). I tillegg må man installere avløpspumpe da det går oppover fra kafebygget opp til Kongsveien.

LES OGSÅ: Ønsker midlertidig løsning på Utsikten i 2019

På bakgrunn av det ovennevnte spurte jeg ansvarlig for forprosjektet om det var vurdert å bore en tunnel ned mot Mosseveien/Karlsborgveien. Hun svarte: «Godt spørsmål, men det har jeg dessverre ikke svaret på». Jeg har også snakket med ingeniøren som var ansvarlig for vann og avløp i forprosjektet. Han sier at det ikke har vært vurdert boring. Ansvarlig i Bymiljøetaten svarte litt unnvikende med at det er vurdert visse ting tidligere.

LES OGSÅ: Slik skal Café Utsikten gjenåpnes

Etter at jeg konsulterte: Vann og Avløp, Plan og Bygg, Sisterne Drift DA som har drivstofftanker i fjellet og Bane NOR (tidl. Jernbaneverket) er konklusjonen at det ikke er noe til hinder for å bore en tunnel fra Kafé Utsikten til f.eks. Kalsborgveien 3 a. Boring kan utføres for kr. 1 – 2 mill. ifølge et firma som driver med dette. Da kan man spare mye penger og ikke minst tid, slik at Kafé Utsikten kan åpnes igjen.

LES OGSÅ: - Utsikten skal gjenåpnes!

Bør man la denne saken gå sin skjeve gang bare fordi man ikke har undersøkt boringsalernativet? Bymiljøetaten er ferdig med saken og ønsker ikke å ta dette opp igjen. Sprengning 400 meter nedover Kongsveien vil gi store kostnader og omfanget gjør nok at dette drøyer. I tillegg vil man nok kvie seg for dette arbeidet før spørsmål om trafikk i nedre del av Kongsveien er endelig vedtatt og finansiert. Dette kan ta lang tid.

Les flere debattinnlegg på noblad.no/debatt

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags