Nedleggelse av bokollektivet på Manglerudhjemmet

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

debatt Undertegnede sammen med Bård Hoksrud og Aina Stenersen har ment at AP legger ned sykehjemsplasser i Oslo og i bydel Østensjø. Dette har vært et mål for sittende byråd, og er derfor i tråd med sine egne vedtak.

LES OGSÅ:

Debatt: AP legger ned boplasser for demente på Manglerudhjemmet

Tilsvar: Stenersen, Larssen og bokollektivet på Manglerud

At FrP har stemt for dette beror blant annet på hvorfor vi har engasjert oss i saken. Tove Stien mente de pårørende var inneforstått med nedleggingen. Hun påstår i nettavisen der saken sist ble omtalt, at hun sågar hadde hatt dialog med de pårørende.

Dette er uriktig i forhold til de opplysningene vi har fra pårørende.

Bydelen har også gitt uttrykk for at Østensjø bydel ikke trenger disse plassene. Dette stemmer heller ikke. Beboere i bydel Østensjø får ikke opplysning om disse plassene.

Det er fritt sykehjemsvalg i Oslo, men om andre bydeler henvender seg til bydelen om en eventuell plass er også svaret negativt.

Med disse påstandene har derfor BU-representantene blitt ført bak lyset. Er man ansvarlig i forhold til opplysninger gitt om kostnader og behov, vil det være naturlig å stemme i forhold til dette. Hadde BU-representantene fått vite sannheten, villle muligens flere ha stemt imot nedlegging av bokollektivet på Manglerudhjemmet. Vi i FrP vil kjempe for enkeltmennesket, og mener her beboerne får en dårligere livskvalitet om de må flyttes på.

Vi må heller ikke glemme at dette var den samme avdeling som måtte flytte fra Rustad i 2016. Alle som jobber med, eller har demente i sin familie vet hvor redde og usikre demente blir av store forandringer. Dette er en stor inngripen i livet både til pasienten og de pårørende.

Tone Ims Larssen

Politisk nestleder Oslo FrP

Tone Ims Larssen

Politisk nestleder Oslo Frp

Oslo

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags