- Grotesk nisse

- Med sin plassering forsøpler Ringnes et område som står sentralt i Oslos historie, og som går tilbake over 1000 år, skriver en leser i denne kritikken av Ekebergparkens nyeste kunstverk "Santa".

- Med sin plassering forsøpler Ringnes et område som står sentralt i Oslos historie, og som går tilbake over 1000 år, skriver en leser i denne kritikken av Ekebergparkens nyeste kunstverk "Santa". Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

debatt Har Christian Ringnes gjort krav på Gamle Oslo og Ekebergskogen som sin egen private lekeplass??

Hans siste bidrag til offentligheten er en deformert gnom, med en "butt plug" (kunsterens eget ord) og forkledd som en Julenissen "Santa".

LES OGSÅ: Knallrød nisse i rundkjøringen

Med sin plassering forsøpler han et område som står sentralt i Oslos historie, og som går tilbake over 1000 år.

Her finner vi helleristninger, kongegraver, Oslos første domkirke, Olavsklosteret og mye mye mer. Riksantikvaren har medvirket til restaurering av Ladegården med sin praktfulle barokkhage, og middelalderbyen med Kongsgården, Mariakirken og strandlinjen. Gjennom gater og bygårder kan vi spore Oslos utvikling gjennom mange hundre år.

Ekebergparken skulle opprinnelig være en hyllest til kvinner. Til kvinners styrke, former og skjønnhet. Mange var skeptiske, med rette.

Det første som møter oss på den mest sentrale plasseringen er en "Deep Cream Maradona" med en overdimensjonert fallos som blikkfang, en seksuelt deformert og aggresiv statue som kan gi assosiasjoner til både vold og overgrep mot kvinner og barn.

LES OGSÅ: Potent mann har inntatt Ekebergparken

Den siste usmaklige gaven, plassert på en rundkjøring i Gamlebyen, var dirigert av hovednissen selv, Christian Ringnes.

Igjen ble en pervers og seksuell figur avduket, og feiret med Aas øl "ass øl". Kompisen Johan A. Andresen holdt en vulgær tale, og en skinnfille med fem kroker piercet gjennom huden svevde fra oven. En pervers og makaber seanse, og vi er lovet flere kunstverk fra Ringnes.

Ekeberg og Gamlebyen er sårbar. Det er mange som melder sin interesse for å oppnå både økonomisk profit, og egoistisk motiver og som fort kan ødelegge dette området.

Vi må passe på hva dette område kan gi av natur, historie og kultur, ellers ender vi med søppel.

Eleanor Vaagenes

Engasjert Ekeberg-nabo

LES OGSÅ:

Endelig ny kunst på skoleveggen på Skullerud

Ny "gutt" i Ekebergparken

T-banekunst på Bogerud irriterer beboerne

Heiste på plass 500 kilo kunst på Lambertseter

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags