Gå til sidens hovedinnhold

Er Nordstrand bydelsutvalg prinsippløst eller bare uten gjennomslagskraft på Rådhuset?

Artikkelen er over 5 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I Dagsavisen tirsdag i forrige uke fikk Vegard Kobberdal i KFUM Eiendom presentere noe som lignet et rent salgsprospekt for nye KFUM Arena, som innebærer en flere tusen kvadratmeter utbygging av friområdene på Ekeberg.

Her hevder Kobberdal at bydelsutvalget ”er positive til de reviderte planene”.

Nordstrands Blad skrev om denne saken i  midten av januar:

Vil grave KFUM-bygg fem meter ned i bakken

Fikk ja til midlertidig tribune

To dager etterpå sier Byråd Rina Mariann Hansen til samme avis at ”jeg leste det som sto i Dagsavisen, og på bakgrunn av blant annet det, er jeg i utgangspunktet positiv.”

Fra et nær enstemmig prinsippvedtak i Nordstrand bydelsutvalg som krevde vern av Ekebergsletta på begge sider av Ekebergveien, via et klart flertallsvedtak for Områdeprogrammets meget strenge rammer for utvikling av KFUM Arena, later det til at bydelsutvalget nå har skiftet fullstendig retning – og er positive til de nye planene til KFUM!

Disse planene er omtrent ti ganger så store som de klare restriksjonene bydelsutvalget sist vedtok å legge på KFUM Arena.

Hvis dette er korrekt, er det en meget oppsiktsvekkende dreining av saken som skriker etter kontinuitet og prinsippfasthet i bydelsutvalget.

LES OGSÅ:

- Heia, KFUM, ikke glem at dere er annerledes

Ønsker 1. divisjon velkommen til Ekeberg

Hvis dette derimot ikke medfører riktighet, så farer KFUMs Kobberdal med løgn i en riksdekkende avis på en måte som åpenbart påvirker beslutningstakerne.

I så fall tyder signalene fra byråd Hansen og Høyres Pia Farstad von Hall på at vedtakene i det lokalpolitiske miljø er blitt fullstendig tilsidesatt i både Arbeiderpartiet og Høyre på Rådhuset.

Det kan ikke være lett å svelge i en så viktig sak for bydelens lokalmiljø.

Les flere saker om KFUM-hallen her

På vegne av lokalmiljøet,

Geir Olav Bjerkevoll og Bror William Stende