Gå til sidens hovedinnhold

Ekebergsletta, KFUM og Esten O. Sæther nok en gang

Artikkelen er over 4 år gammel

Debatt Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Ref. mitt innlegg i NB 26. aug. og Esten O. Sæthers kommentarer 9. sept.

Han beskriver historikken fra meg som "fullstendig feil". Selvfølgelig er den ikke det, men kanskje litt ubehagelig for Sæther å bli minnet om hvordan medlemmene i SIL og BSK opplevet fremgangsmåten til KFUM.

Simensbråten var i årene etter krigen en breddeklubb med blant annet bandy, ski, håndball og fotball på programmet. Jeg spilte selv aldersbestemt fotball i SIL med stor glede og det var alltid spennende å vente på lagoppstillingene som ble satt opp av Odd og Henry på trikkeholdeplassen på Simensbråten.

LES OGSÅ: KFUM får bygge arena, så er det stopp

I Sogne-cupen var det flere mennesker på Sporten ved A-lagsoppgjørdet mellom SIL og BSK enn det KFUM klarer å tiltrekke seg i snitt ved sine hjemmekamper i 1. div. Riktignok var SIL som klubb i en bølgedal da KFUM dukket opp på Ekebergsletta, men som selværklært historiker, bør vel Sæther se at dette forandrer seg og mange klubber kommer sterkt tilbake.

Litt vemodig tankegang om hvordan det hadde vært på sletta idag om SIL hadde hatt gode ledere den gang og KFUM hadde blitt i Grubbegt.

Sæther anbefaler å lese KFUM`s jubileumsbok, men det tror jeg blir som en viss mann leser bibelen. Nok om gammel historie for man må vel være gammel for å skrive om dette Sæther?

LES OGSÅ: Hundrevis marsjerte for vern av Ekebergsletta

Men la oss komme tilbake til noe av dagens problemstillinger:

Esten O. Sæther har tross gjentatte spørsmål fra andre debatanter hittil unngått å svare på konkrete spørsmål og svarer heller ikke på mine spørsmål i mitt innlegg i NB 26 aug.

Jeg vil likevel prøve å stille tre grunngitte spørsmål til Esten O. Sæther:

1  Dere har et snitt på cirka 400 tilskuere i OBOS-ligaen. Hvordan kan dere da forsvare et prosjekt på en stadion med 2.500 sitteplasser?

2   Dere har hele tiden forherliget deres arbeide mot barn. Og hardnakket nektet for at dere skal drive næringsvirksomhet. Hva skal dere da med treningssenter, svømmehall, barnehage (det er 5 stk. fra før i umiddelbar nærhet) og kontorplass til 150?

3   Parkeringskapasiteten er forlengst sprengt selv ved små arrangementer. Hvordan har KFUM tenkt å løse dette?

ps.

For egen del virker det klart at KFUM ønsker å tjene mye penger slik at det muliggjør satsing mot eliteserien.

ds.

Flere debattinnlegg finner du på noblad.no/debatt