Gå til sidens hovedinnhold

En viktig seier for slettas fremtid

Lars Petter Solås

Komitéleder (FrP), Barne- ungdom- og kulturkomiteen, Bydel Nordstrand

Følg på: Facebook

Artikkelen er over 4 år gammel

Debatt Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Onsdag 14. desember vedtok bystyret omsider områdeprogrammet for Ekeberg. Det betyr at sletta er sikret en fremtid som et åpent og tilgjengelig område for idrett og friluftsliv. Vedtaket gir både idrettsklubbene og oss som bor i området grunn til å feire.

LES OGSÅ: Bystyret sa ja - slik kan Ekebergs nye storstue bli

Områdeprogrammet for Ekeberg natur- og idrettspark inneholder mange gode punkter. Vi i Nordstrand FrP er glade for at FrP og Høyre i bystyret ikke gav seg da idretten var under press fra byrådet. Resultatet av harde, men nødvendige forhandlinger er en fremtid for sletta mye bedre enn alternativene som ble presentert av blant annet Miljøpartiet.

Nordstrand FrP var tidlig på banen med støtte til KFUM da de ønsket å oppgradere baneanlegget sitt i utkanten av Ekebergsletta. Klubben betyr svært mye for barne- og ungdomsidretten i området og med forbedrede forhold vil den gjøre det også i lang tid fremover. Mye av årsaken til at vi tidlig støttet KFUM var fordi bruken av sletta som friområde sikres når den brukes av blant annet barnefotballen.

Det ble grunn til glede også hos Bækkelagets Sportsklub og Oslo Idrettskrets. De to andre hovedaktørene som gjør Ekebergsletta til et levende område for sport og friluftsliv. Nå kan den gamle og ærverdige Ekeberghallen få en sårt trengt ansiktsløfting samtidig som fasilitetene rundt rustes opp til å møte moderne standard.

Les flere lokale debattinnlegg om Ekebergsletta og KFUM her

BSK har lenge hatt behov for et kvalitetsløft i anlegget sitt ved siden av Ekeberghallen. Klubben har gjort det gamle garderobebygget til hjertet av klubbens mange idretter og ikke minst turneringen Norway Cup. Naturlig nok har et gammelt bygg sine klare begrensinger og det er med stor glede de nå får lokaler som legger til rette for at BSK kan ha aktivitet året rundt.

Alt i alt gjorde bystyret et svært godt vedtak etter et solid stykke politisk arbeid. Det er både viktig og gledelig at idrettens interesser ble ivaretatt. Vedtaket er også veldig gledelig for oss som er oppvokst med Ekebergsletta og bor i området rundt den. Jo flere som bruker den åpne sletta, jo tryggere en dens fremtid. Aktiv bruk er beste vern!