Gå til sidens hovedinnhold

Horror-show i Nordstrand bydelsutvalg

Artikkelen er over 4 år gammel

Debatt Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Bydelsutvalget på Nordstrand avholdt ekstraordinært møte om KFUM-saken 22. september.

Møtet startet, som sedvanlig, med «Åpen halvtime», hvor publikum får anledning til å fremme synspunkter på saker til behandling. BU-leder Arve Edvardsen ønsket velkommen og presiserte at «Åpen halvtime» er en «enveiskommunikasjon» til Bydelsutvalget fra berørte eller interesserte. Presentasjonene ble likevel jevnlig avbrutt av BU-leders egne synspunkter og kommentarer.

LES OGSÅ: Hett rundt KFUM Arena

Presentasjonene var alle godt forberedt og fremført - for brede rygger og døve ører. BU var kollektivt fraværende, opptatt med pc titting, teksting på mobiltelefoner og andre uspesifiserte aktiviteter.

BU–leder takket for innleggene. Den politiske saksbehandlingen fulgte.  Renset for spor av fremlagte synspunkter, dokumentert støttet av mer enn 5000 velgere. Totalt uten interesse. Ingenting å hefte seg ved. BU-leder møtte dårlig forberedt på temaet for BUs ekstraordinære møte. Måtte rettledes fra tilhørerbenken.

Vedtakene var fastlåst på forhånd. Åpne diskusjoner fraværende. Avstemninger gjennomført «på halv åtte». Flere av BU-medlemmene representerte helst Norges fotballforbund og KFUM. Vanskelig å forestille seg noe annet. De øvrige bare var der, skulle vel sikre seg møtegodtgjørelse. Demokrati på sotteseng. Unntaket var venstrerepresentanten. Han ble rutinemessig nedstemt. Var det sju, eller åtte ganger?

BU sanset ikke natur, mangfold eller rekreasjon på Ekebergsletta. De frekvenser var kollektivt lobotomert. Ap ville sikre demokratisk likebehandling. Bekkelaget Sportsklubb (BSK) burde få tilsvarende utbyggingsopsjoner som KFUM. Forslaget høstet anerkjennelse. Satt på vent til et mer egnet tidspunkt for Ekebergslettas utvikling.

LES OGSÅ: Vil redde skogen rundt Ekebergsletta

Det er åpenbare demokratiutfordringer på Nordstrand. Assosiasjoner går til amerikansk valgkamp. Nordmenn begriper ikke at verden kan få en president Trump. Nordstrand bydelsutvalgs form og substans gjør drivkreftene i amerikansk politikk greit forståelig.

Et par dager før BU-møtet ble det for Miljøpartiet De Grønne (MDG) fremført et engasjert foredrag av en BU-representant fra Høyre. Om forholdene rundt Oslo havns håndtering av strandområdene på Ormsund. Representanten berettet en sterk versjon om helsefarlig asfaltverk, arroganse og fallert demokrati. En desperat søknad om politisk støtte i en vanskelig og utålelig situasjon. For Ormsundbefolkningen.

I BU-møtet gjorde BU-representanten et interessant hamskifte og ofret glatt Ekebergsletta til kommersielle særinteresser, miljørasering, støy og irreversible naturinngrep.

LES OGSÅ: KFUM får bygge arena, så er det stopp

Etter BU-møtet var sympatien mer enn tapt: Høyrevelgere fortjener flere asfaltverk på Nedre Bekkelaget.

Arnulf Øverland: "Du må ikke sove": "Du skal ikke tåle så inderlig vel, all den urett som ikke rammer deg selv".

Det går mot natt for Ekebergsletta