Gå til sidens hovedinnhold

Hvorfor ikke bygge mer bak KFUM Arena?

Artikkelen er over 4 år gammel

Debatt Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Med fortetningen det nå legges opp til i Ekebergslettas randsone, åpnes det nye og store muligheter.

LES OGSÅ:

Sakene om Ekebergsletta utsatt i bystyret

Store deler av sletta er allerede fredet
 

KFUMs støttespillere, med Esten O. Sæther i spissen har raljert med kritikerne av nye KFUM Arena, og hevder at kampen for Ekebergsletta bare er en forvokst nabosak - at motstanden mot KFUMs gigantiske utbyggingsplaner bare handler om et kratt som ingen andre enn naboer bryr seg om. Sæther ikke bare antyder, men sier i klartekst at vi naboer bare tenker på tomteprisene våre.

Les flere saker og debattinnlegg om Ekebergsletta og KFUM-hallen her

Vel - hvis naboene hadde vært mest interessert i tomteprisene, så er svaret enkelt. Da ville vi søkt kompaniskap med KFUM, og laget et mer enn dobbelt så stort eiendomsprosjekt med fotballarena pluss panoramaleiligheter på sjøsiden!

Skogen bryr politikerne seg åpenbart ikke om, og tomteverdiene til alle tilgrensende naboer ville lett dobles hvis vi hadde kastet oss på karusellen. Vi snakker om et område på 14 tusen kvadratmeter private tomter som grenser mot KFUM.

Illustrasjonen viser hvordan KFUM Arena vil endre området. Når man først har åpnet for nye KFUM Arena, ligger det i kortene at Ekebergslettas randsone mot sydvest anses som et egnet fortetningsområde.

Hvordan vil noen kunne argumentere for noe annet når eksisterende bebyggelse får en lang og 11 meter høy sammenhengende vegg av et KFUM Arena kun få meter bak seg?

Tankespinn?

Er dette et oppkonstruert scenario? Selvfølgelig ikke. Det er bare å rette blikket mot Holtet. Vakre, velholdte hus rives fordi tomteprisene som den nye og høye utnyttelsesgraden gir forsvarer det.

Nye ”Ekebergsletta Panorama” vil bare være et enda mer attraktivt eiendomsprosjekt: Sentralt, med enestående fjordutsikt, like ved Ekebergsletta, med Elixia eller Sats i KFUM Arena, og mye annet. Kort sagt: enhver eiendomsutviklers våte drøm.

La det være sagt klart og tydelig: Jeg er nabo, og jeg vil ikke dette!

Jeg ønsker å bevare områdets særpreg, og jeg ønsker mest av alt at den fremdeles vakre Ekebergsletta bevares som et naturområde omkranset av skog for framtidige generasjoner. Ekebergslettas randsone av skog er et sårbart område som også Plan- og bygningsmyndighetene vil bevare. Det er ikke et egnet fortetningsområde!

Det finnes selvsagt mange alternative løsninger til nåværende planer. Dersom politikerne også ville lytte til andre enn KFUM Eiendom, så ville man kunne få til et godt kompromiss. KFUM og våre politikere vender det døve øret til i stedet for å lete etter gode løsninger for Ekebergsletta, for nabolaget, og for alle som engasjerer seg. KFUM har til dags dato ikke søkt noen alternative løsninger som vil spare skogen og bevare Ekebergsletta som en slette omkranset av skog.

Når skal man begynne å lytte til alle de tusener som bryr seg i denne saken?