Gå til sidens hovedinnhold

KFUM Familiearena: Ja takk!

Artikkelen er over 4 år gammel

Debatt Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nå har vi endelig mulighet til å få enda flere barn, unge, voksne og eldre i aktivitet på Ekeberg!

KFUM's flotte planer om utvidelse vil ikke bare gi økt kapasitet og nye aktiviteter, men også ÅPNE sletta med arealer som nå er stengt for publikum, (ved at KFUM har foreslått flytting av rodestasjonen; kommunale maskiner ol. som er plassert i et lukket område midt på sletta, inn i nybygget.)

Som tidligere Kåffa (KFUM) pappa til tre gutter, er det med stor glede jeg følger klubbens ønsker om å utvide tilbudet til enda flere barn, unge.

Det tilbudet Kåffa gir til sine medlemmer er opplevelser og erfaringer som de har med seg resten av livet. Alternativet for mange hadde høyst sannsynlig vært et stillesittende passivt liv foran pc'n og playstation.

LES OGSÅ:

Per, du lyver! Og du vet lite om leken på Ekebergsletta

Er KFUM uløselig knyttet til Ekebergsletta?

Endelig vil alle i bydelen og i byen, få et tilbud om fysisk aktivitet, samhold og livskvalitet i egnede lokaler. KFUM bygger ikke for eliten, eliten er et resultat av god breddeidrett. Bredde og topp er avhengig av hverandre.

En del av KFUM's aktivitet er "Kåffa Akademiet", hvor barn fra bydelens skoler får et trygt og faglig godt "etter- skoletid" tilbud. Ventelistene er lange, fordi lokalene er sprengt.

I og med at KFUM kameratene er et idrettslag, er denne utbyggingen IKKE privatisering av sletta.

Her kan barn og unge fritt være når det ikke er kamper eller organisert trening.

Den nye bebyggelsen vil IKKE ta en flik av det vi tenker på som Sletta. Området som skal bebygges er et område mellom eksisterende arena og eneboliger. Her snakker vi om et lite område med vegetasjon som er tett og mørk og særs lite trivelig å ferdes i. (Det vet alle som har vært der for å hente en ball...)

Les flere saker og debattinnlegg om Ekebergsletta her

Det er hevet over enhver tvil at disse kvadratmeterne med krattskog vil bli mange flere til glede og gavn med KFUM Familiearena enn de evt. måtte være i dag for et knippe av de nærmeste naboene.

Bebyggelsen vil IKKE bli som en høy mur. Takhøyden er lav, ca. halvparten av høyden på dagens trær.

Det nye anlegget vil i tillegg til en ny 11'er bane bl.a. innholde sårt trengte kontorplasser, møterom, toaletter, barnehage, klubblokale, ministadion med 2250 plasser, treningssenter og svømmehall med et 25 meters basseng, et barnebasseng og et rehabiliteringsbasseng til bruk ved opptrening/fysioterapi og som selvfølgelig er tilgjengelig for alle!

La oss gå sammen om å gi barn ungdom og eldre en inspirerende, aktiv og helsebringende fritid!

Nå er det ca 1.200 barn og unge som ukentlig er i aktivitet på KFUM, og ventelistene er lange! Tenk hvilket løft for folkehelsa som gjøres og enda mere, skal gjøres, når KFUM Familiarena står ferdig bygget.

Takk til alle som gjør en kjempejobb for barn og unge i Kåffas regi.

Ekeberg vil bli et ENDA bedre sted å være for ENDA flere med Kåffa Familiearena!

Håkon Mølsæter, "Pensjonert" Kåffa-pappa, Nordstrand