Gå til sidens hovedinnhold

Nei til bygging på Ekebergsletta!

Artikkelen er over 4 år gammel

debatt Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Byrådet forsøker å selge at de tillater byggingen av et nytt idrettsanlegg på Ekebergsletta som god vernepolitikk. Det er det selvsagt ikke.

LES OGSÅ: Ingen vet hvor AP hopper

Ekebergsletta er et helt unikt, åpent, slettepreget og vakkert landskapsområde for idrett og friluftsaktiviteter. Området brukes av svært varierte brukergrupper, til både organiserte og uorganiserte aktiviteter.

Det er mange ønsker om bruk, og utbygging som vil ta del av Ekebergsletta. Spesielt idretten har mange legitime ønsker og behov, men de fleste av disse er ikke forenlig med å bevare Ekebergsletta som et unikt og vakkert landskapsområde.

LES FLERE innlegg om Ekebergsletta og KFUM her

KFUMs gjentatte søknader om å etablere et større stadionanlegg er et slikt eksempel. KFUM får i disse dager byrådets tillatelse til å bygge nytt idrettsanlegg i randsonen av sletta. Størstedelen av sletta skal deretter vernes. I Venstre er vi av den oppfatning at å bygge først og verne etterpå er feil måte å drive vern på.

Vi må verne Ekebergsletta mot hver eneste utbygging og det inkluderer selvsagt også dette idrettsanlegget.

At SV og MDG i byråd har latt seg presse av Ap til å godta denne utbyggingen er trist. Med stor motstand, både i lokalmiljø og i partiorganisasjonene til flere av byrådspartiene, bør byrådet tenke seg om en gang til.

Søndre Nordstrand bydel har dessuten uttrykt ønske om at KFUMs nye eliteanlegg er velkomment der, og Venstre mener dette burde vært vurdert som løsning.

LES OGSÅ: KFUM vil ikke flytte fra Ekeberg

Byrådet forsøker å selge byggingen i friområdet ved å gjemme seg bak et fremtidig vern og å si at «de ønsker et bredest mulig flertall for vern av sletta». Det skal vi selvfølgelig bidra til. Venstre vil imidlertid ikke støtte byrådet i sin iver etter å bygge ned grøntområdene. Vi håper byrådet vil snu i saken og bli med oss på å sikre vern av hele sletta i stedet for bare deler av den.