Gå til sidens hovedinnhold

Ønsker 1. divisjon velkommen til Ekeberg

Debatt:

Artikkelen er over 5 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Bydel Nordstrand er så heldig å få være hjembydelen til Oslos beste fotballag, nest etter Vålerenga. KFUM har rykket opp i 1. divisjon og vil med det hente enda mer idrettsglede og aktivitet til Ekeberg. Vi skal være stolte av å ha Kåffa i bydelen og burde ønske 1. divisjon varmt velkommen.

LES OGSÅ: Vil grave nytt KFUM-bygg fem meter ned i bakken

KFUM har lenge betydd mye for breddeidretten både i bydel Nordstrand og byen for øvrig. Derfor er vi mange som ønsker KFUMs 1. divisjonskamper velkommen til Ekeberg. Det å få spill i Obos-ligaen vil bringe med seg positiv oppmerksomhet til området og ikke minst er det en gavepakke til barne- og ungdomsfotballen.

Etter opprykket i høst ønsker KFUM å spille sine hjemmekamper på kunstgressbanen ved siden av hallen deres. For å tilfredsstille NFFs krav på best mulig måte er de avhengige av å midlertidig utvide tribunen. Klubben vil gjøre den lite brukte og gjørmete nordenden av banen om til en åpen tribune som i stedet kan fylle området med idrettsglede.

Ekebergområdet er en av de virkelige juvelene blant friluftsområder i Oslo. Det er viktig å holde en beskyttende hånd over området så det kan være til glede for både dagens Oslofolk og de som kommer etter oss. Derfor er det riktig at vi nøye vurderer alle forslag om å nye tiltak.

Det viktigste vi kan gjøre for å sikre Ekebergsletta er å legge til rette for at den blir brukt. Så lenge sletta brukes til rekreasjon og idrett vil den forbli et friområde. Derfor må vi støtte tiltak som bringer mer idrettslig aktivitet og glede til området.

Lars Petter Solås
Medlem av Nordstrand bydelsutvalg
Leder av Barne-, ungdom- og kulturkomiteen