Gå til sidens hovedinnhold

Tilsvar til Esten O. Sæther fra Per Mjelva

Artikkelen er over 4 år gammel

DEBATT Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Stort oppslag i papirutgaven i Nordstrands Blad:

Iflg. Sæther er uærlige Per Mjelva nabo og inhabil og uten vekt i saker knyttet til Ekebergsletta.

Dessverre, Esten Sæther fortsetter å gå utenom. Per Mjelva bor faktisk i nabolaget, men har ingen tomtegrense til den foreslåtte fotballstadionen til KFUM eiendom. Nordstrand Blads oppslag fremmer uryddige personangrep, som redaksjonen bør spare sine lesere for. Og denne Sæther, som er så glad i Ibsensitater, jfr. «Per, du lyver», overser i sin egen virksomhet det langt mer nærliggende: «Gå utenom, sa Bøygen». KFUM eiendoms, og for den saks skyld Sæthers varemerke.

LES OGSÅ:

- Per, du lyver!

Er KFUM uløselig knyttet til Ekeberg?

Hvorfor KFUM eiendom forholder seg taus og lar Sæther holde på med sitt, er ikke lett å forstå. KFUM eiendom er over lang tid stilt en rekke konkrete og viktige spørsmål, som møtes med vedvarende taushet. Spørsmålene er mange, her skal refereres noen:

Jeg siterer fra Sofia Falchenberg denne gang. Sitat:

• Hvem skal drifte KFUM Eiendoms svømmehall på kommunens grunn på Ekebergsletta? Det er dyrt og ulønnsomt å drifte svømmehaller. Dersom det er tenkt at Oslo kommune skal gjøre dette, så vil jeg minne om at det allerede finnes minst 3-4 andre svømmehaller som kommunen sliter med å drifte bare en sykkeltur unna Ekebergsletta. Dersom Oslo trenger en ny svømmehall, hva er det da som gjør Ekebergsletta, med sin mangel på infrastruktur, til en god plassering?

• Hvem skal drifte KFUM Eiendoms treningssenter? Dersom det er slik at KFUM Eiendom, som jo er et privat eiendomsselskap, ser for seg å leie ut sine lokaler til kommersielle aktører som Sats, Elixia ol, hva slags forretningsmodell er det i så fall som ligger til grunn?

• I planene er det avsatt 1100 m2 til kontorer. Det tilsvarer kontorplass til et sted mellom 100 og 150 personer. Er det slik at KFUM Eiendom ser for seg leie/feste tomt av Kommunen for symbolske beløp, for så å tjene penger på å leie ut kontorplasser til kommersielle aktører?

• Hvordan ser man for seg å håndtere biltrafikken, som allerede er et stort problem på Ekebergsletta? Det er hverken trikk eller t-bane i nærheten og KFUM Eiendoms forslag innebærer betydelig mindre plass til parkering. Det er ingen grunn til å tro at over to tusen tilskuere kommer på sykkel. Det samme gjelder brukerne av alle kontorplassene, treningssenteret og svømmehallen. Hvor skal alle tilskuere, kunder, klienter og mennesker som vil få sine arbeidsplasser på sletta parkere? For ikke å snakke om trafikkbelastningen på den eneste veien som fører gjennom området.

Sitat slutt.

Selv har undertegnede bedt KFUM Eiendom redegjøre for hvordan de tenker seg å tvangsplante fullvokste trær på naboers private eiendommer…

LES OGSÅ:  Byrådet sier ja til KFUM - og så vern av Ekebergsletta

Og så til Nordstrands Blad: nå «mikrofonstativ» for etter hvert 3 helsiders generelle betraktinger om barneidrett, iblandet ondsinnede og usaklige personangrep, avskåret fra presseetisk akseptabel tilsvarsrett. God presseskikk er å gi tilsvar i samme papiravis, med om lag tilsvarende plassering. Papiravisen leses av andre lesergrupper enn nettutgaven. To ulike medier. Hvis Nordstrands Blad representerer KFUM Eiendom, bør avisen være tydelig på det.

LES OGSÅ:

KFUM vil ikke flytte fra Ekebergsletta

Hundrevis marsjerte for vern av Ekebergsletta

Endelig en sluttkommentar til KFUM eiendom og denne Esten Sæther: I følge KFUM eiendoms offisielle holdning, uttrykt i Nordstrand blad 30. juni, er enhver inhabil til å engasjere seg i debatten om Ekebergsletta, hvis de er naboer eller om de verdsetter Oslos friområde så høyt at de bosetter seg i Slettas omgivelser og bekymrer seg for nedbygging og privatisering/utestengning av almennheten til fordel for kommersielle særinteresser.

Og motsatt: KFUM Eiendom fastslår habilitet bare hvis du ikke er nabo eller bor utenfor sognet. Du skal være bosatt nord for Nittedal eller sør for Moss. Kristelig ryddighet, borte vekk.

Ærlighetstøvet fra Esten Sæther fyller intet vakum.

RED. ANM: Nordstrands Blad har ingen agenda eller noen bindinger i denne saken, men speiler ulike meningsytringer på begge sider. Debattsidene våre er åpne for begge syn, og både tilhengere og motstandere av KFUMS planer får slippe til.

Martin Gray, Ansv. red.

Les flere debattinnlegg om Ekebergsletta her