Vern og bruk av Ekebergsletta

EKEBERGSLETTA: - I Venstre er vi av den oppfatning at å bygge først og verne etterpå er feil måte å drive vern på, skriver Ola Elvestuen og Guri Melby i dette innlegget.

EKEBERGSLETTA: - I Venstre er vi av den oppfatning at å bygge først og verne etterpå er feil måte å drive vern på, skriver Ola Elvestuen og Guri Melby i dette innlegget. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL
Byrådet har tillatt bygging av et nytt idrettsanlegg på Ekebergsletta. De forsøkte å selge en nedbygging av et av Oslos flotteste områder som god vernepolitikk. Det er det selvsagt ikke.

Debatt 

Derfor går Venstre inn for å rydde opp etter at MDG og SV lot Arbeiderpartiet danne flertall med Høyre og Frp for en slik nedbygging. Vi krever en skikkelig utredning av konsekvenser av statlig vern, og vil sikre at sletta beskyttes mot ytterligere utbygging.

Les flere debattinnlegg og saker om Ekebergsletta her!
 

Et stort anlegg skal bygges på Ekebergsletta, og så skal deler av sletta vernes, sier byrådet.

I Venstre er vi av den oppfatning at å bygge først og verne etterpå er feil måte å drive vern på. Vi vil derfor jobbe for man raskt setter i gang en utredning om vern av Ekebergsletta og hvilke konsekvenser det vil ha. Venstre er opptatt av at Norway cup fortsatt skal arrangeres på Ekebergsletta, og at det skal være rom for uorganisert idrett og friluftsliv der. Derfor er vi tydelige på at dette som forutsetninger for et ordentlig vern av sletta.

Dette er en utfordring vi aldri ville hatt dersom byrådet hadde gjort det de burde, nemlig å blankt avvise all bygging på sletta. Ekebergsletta er et helt unikt, åpent, slettepreget og vakkert landskapsområde for idrett og friluftsaktiviteter. Området brukes av svært varierte brukergrupper, til både organisert og uorganisert aktiviteter. Det er mange ønsker om bruk, og utbygging som vil ta sin del av Ekebergsletta, og spesielt idretten har mange legitime ønsker og behov. Men de fleste av disse er ikke forenlig med å bevare Ekebergsletta som et unikt og vakkert landskapsområde. At KFUM fikk byrådets tillatelse til å bygge nytt idrettsanlegg i randsonen av sletta er et eksempel på det.

11. september kan byens velgere stemme for et parti som vil gjøre sitt på Stortinget for å sikre Norway cup på Ekebergsletta og verne sletta mot flere bygg. Dessverre må vi vente hele to år på å bytte ut Arbeiderpartiet med et byråd som tar vare på Oslos naturperler.


Ola Elvestuen, Venstres 2. kandidat Stortinget

Guri Melby, Venstres 3. kandidat til Stortinget

LES OGSÅ:

Her vil de ha nye bomstasjoner

Hvilke av disse lokale politikerne får vi se på Stortinget?

Se hvilke lokale politikere du kan stemme på

Velgerhjelperen hjelper deg å velge parti!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags