Gå til sidens hovedinnhold

Ekebergveien – mer enn strekningen Sæter-Ljabru!

Artikkelen er over 2 år gammel

debatt Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Strekningen Ekebergveien mellom Sæter og Ljabru, et prestisjeprosjekt, ble endelig ferdig. Og vinteren igjennom ble den måkt og og feid, noen ganger flere ganger i døgnet. Dette ikke minst til glede for beboerne i Omsorg Pluss-boligene i Ljabrubakken.

Verre var det om man skulle til trikkeholdeplassen på Ljabru. Snøryddingen fulgte sykkelfeltet, og kuttet brått utenfor nr. 283 i Ekebergveien. Fortauet videre var en stor utfordring, ikke måkt eller strødd. Veibanen var ikke noe alternativ med kontinuerlig trafikk.

Les flere saker om Ljabru her!

Det vi nå ønsker svar og tilbakemelding på er:

Vil Ekebergveien fra Ljabru og ned til Hauketo bli utbedret, og i tilfelle når?

Veien er i svært dårlig stand, høyre kjørefelt ned mot Hauketo er ikke så ille som strekningen motsatt vei. Her skal du være lokalkjent for å unngå de verste hullene. Noe som vanskeliggjøres av ustoppelig, møtende trafikk.

Tilslutt litt mer om snørydding og måking. I Rosendalsveien ligger en stor barnehage som er i full drift. I vinter var veien til dels ufremkommelig grunnet dype hjulspor, og i bakken inn fra Ekebergveien var det umulig å møte noen.

Avslutningsvis: Lyssignalene i Sæterkrysset må ikke blokkeres av digre snøhauger, som gjør det umulig å nå frem for å gi signal. I vinter hadde barna store problemer med akkurat det.