Grønn og miljøvennlig hovedstad?

EKT: Debattanten mener politikerne må gjøre mer for å opprettholde tilbudet ved EKT rideskole og husdyrpark. Arkivfoto: Nina Schyberg Olsen

EKT: Debattanten mener politikerne må gjøre mer for å opprettholde tilbudet ved EKT rideskole og husdyrpark. Arkivfoto: Nina Schyberg Olsen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

DebattBetyr grønn og miljøvennlig hovedstad kun bilfri gater, blomsterkasser m.m., eller omfatter det også blant annet det flotte tilbudet som finnes 10 minutter utenfor Oslo sentrum med offentlige befordringsmidler?

EKT Rideskole og Husdyrpark A/S er et helt unikt tilbud til barn, unge, voksne og eldre. Ca. 450 elever er innom rideskolen hver uke.  Det mest fantastiske er terapiridingen.  En ildsjel, Sissel Falch Thorson, har drevet denne virksomheten i mange tiår. Her får barn med ulike funksjonsnedsettelser en mulighet til både opptrening og kontakt med levende dyr. Å se barnet sittende på hesten, støttet av en, noen ganger to, mens hesten leies av en tredje sier noe om innsatsen som gjøres!

Forøvrig er det tusenvis som har glede av dyrene, de går fritt omkring. Rundriding er et attraktivt tilbud uken igjennom. Spenningen og forventningen lyser av ansiktene til de små, helt ned til to-årsalderen, når de løftes opp på hestene.

Driftstilskuddet på kr. 300,- ble plutselig fjernet, etter 8 år. I dagspressen stod det å lese at det måtte det søkes om. Altså en ny og uforutsigbar situasjon.  Det EKT trenger er ca. kr.1,5 millioner i tilskudd pr. år. Et beløp som lett bevilges bare for å utrede en spesiell sak i kommunesammenheng!

Om det ikke finnes kommunale midler, burde det være en glede for enhver sponsor med samfunnsansvar å bidra. Sjelden vil sponsormidler oppleves mer viktig og riktig enn i denne sammenheng.

Til slutt: Som politiker ville jeg vært flau over å ikke arbeide for å bevare dette tilbudet til innbyggerne i Oslo. Bjørnar Moxnes er et hederlig unntak!

Kari Sofie Thune, Ljabru

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags