AP legger ned boplasser for demente på Manglerudhjemmet

Aina Stenersen, Bård Hoksrud, og Tone Ims Larssen kjemper for de eldre på Manglerudhjemmet

Aina Stenersen, Bård Hoksrud, og Tone Ims Larssen kjemper for de eldre på Manglerudhjemmet Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

debatt Manglerudhjemmet er et av Oslo sine (og kanskje et av landets) beste sykehjem for demente og personer med alderspsykiatriskie sykdommer. Manglerudhjemmet er viden kjent for sin pub, spa, og restaurant for de eldre. Selv har jeg hatt gleden av å besøke denne herlige boenheten som går under navnet «bokollektivet», hvor det er plass til 7 eldre med demens, i forrige uke. Da troppet stortingsrepresentant Bård Hoksrud, nestleder i Oslo FrP, Tone Larssen, og undertegnede opp for å besøke boenheten, de eldre, ansatte og pårørende.

I sterk kontrast til flere av byens sykehjem, har medisinbruken på Manglerudhjemmet gått ned, trivselen har gått opp, og de eldre blomstrer på Manglerudhjemmet. Pårørende er fornøyde, og vi i FrP får ofte forespørsler fra pårørende rundt omkring i hele byen, som ønsker å ha sine kjære, som er demente, på Manglerudhjemmet, som drives av Unicare.

Paradokset er at Arbeiderpartiet, vil legge ned disse 7. boplassene allerede 1. juni i år. Allerede i dag står 2 av de 7 plassene tomme. Dette er uforståelig med tanke på situasjonen for demente i Oslo. Vi i FrP vil ha fritt brukervalg i hele Oslo innen eldreomsorgen, og vil ikke legge ned disse plassene. På Manglerud møtte vi fortvilte pårørende, som ikke aner hvor sine kjære skal flyttes etter 1. juni. Det er hjerteskjærende å være vitne til.

Dette skjer også etter at mange av de eldre ble flyttet fra Rustad, nettopp til Manglerudhjemmet, og nå må de flyttes igjen. Eldrebyråden Tone Tellevik Dahl, vet ikke hva Omsorgsbygg skal bruke bygget som Manglerudhjemmet huser til i fremtiden. Og henviser til at bydelen ikke trenger disse plassene. Men vi i Frp vil gjøre alt vi kan for å beholde boenhetene, og bygget til de demente. De ansatte gjør også en kjempejobb for de eldre, og fortjener å belønnes med trygge stillinger på Manglerudhjemmet. Det er ingen skam å snu!
 

Aina Stenersen, Helsepolitisk talsperson, Oslo Frp

Tone Larssen, Nestleder i Oslo FrP

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags