Eldre i Oslo trenger eiendomsskatten

Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

debattØystein Sundelin, nestleder i Høyres bystyregruppe, mener at Oslo ikke trenger eiendomsskatt for å bedre velferden i Oslo. "God og bærekraftig velferd får vi bare når vi forvalter skattepengene våre med nøkternhet og forsiktighet." skriver Sundelin i et innlegg i Aftenposten.

Eldre, svært hjelpetrengende eldre mennesker i vår by er kanskje den gruppen som i mange år sterkest har fått merke konsekvensene av Høyres nøkternhet.

I 2015, siste år med Høyrebyråd, mottok en person over 80 år med et omfattende bistandsbehov i gjennomsnitt 8,6 timer hjemmetjenester pr. uke. I de 9 største kommunene utenom Oslo, mottok en bruker med samme bistandsbehov i gjennomsnitt 15,2 timer pr. uke, en forskjell på 6,6 timer pr. uke. Brukere med middels til stort bistandsbehov mottok også mindre i Oslo.

Dersom Oslo i 2015 skulle ha tilbudt like mange timer i hjemmetjenester som de 9 største kommunene utenom Oslo ga til eldre hjelpetrengende mennesker over 80 år, måtte det settes inn ca 350 årsverk. For å lønne 350 årsverk måtte Høyre kutte i utgiftsposter som sterke interessegrupper er opptatt av, eller innføre eiendomsskatt. For Høyre var valget enkelt. Hjelpetrengende eldre har ikke mange talspersoner. Byrådet holdt i alle år skjult at de fikk et vesentlig dårligere tilbud av hjemmetjenester enn hjelpetrengende eldre i andre kommuner.

Kommer Høyre til makten i 2019, blir det på ny kutt i hjemmetjenestene til eldre hjelpetrengende i Oslo.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags